A citrom nemcsak ételekben, de a háztartásban is csodaszernek számít

illatosítás praktika citrom háztartás házi praktika csodaszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem feltétlen kell drága csodaszerekre költeni a pénzünket, hanem egyszerűen csak venni néhány darab citromot. Nem, ne a teába tegyük a levét, a héját pedig a süteménybe, használjuk inkább más hátartási célokra! Mutatjuk, hogyan.

A legtöbben kicsit elszoktunk attól, hogy természetes alapanyagokat használjunk a háztartásban, könnyebb a boltban kapható csodaszerekkel takarítani. Érdemes azonban visszatérni kicsit nagyanyáink praktikáihoz, ami nemcsak hasznos, de legtöbbször vegyi anyagoktól mentes, sőt még költségkímélő is. Most nézzük meg, mi az a 3 dolog, amire például a citromot használhatjuk.

1. Elűzi a rossz szagokat.

Ha nem akarunk illatosítót, aeroszolt vásárolni, csak vágjunk félbe egy citromot, tegyük ki egy tányérra, majd élvezzük, ahogy elűzi a kellemetlen szagokat. Nemcsak a dohányzóasztalon hatásos, de tehetjük kellemetlen szagú szekrény közelébe, vagy akár a héjját a radiátorra is.

Egy félbevágott citrommal a vágódeszkát is rédemes néha átkenni, hiszen nemcsak szagtalanítja, de fertőtleníti is.

Ne csak a teába tegyük a citromot! Forrás: shutterstock.com

2. Harc a szennyeződésekkel

Biztosan minden háztartásban találunk egy kis szódabikarbónát, ha ötvözzük a citrommal, igazi csodafegyverhez jutunk. Ha sűrű pépet készítünk a citrom levéből és a bikarbónából, akkor például a vízkő és rozsdafoltok ellen is hatásos lehet.

3. Ruhákra sárga foltok ellen

Az izzadtságól és a dezodortól gyakran keletkeznek sárga foltok a ruhák hónalján, amelyeket mosással nagyon nehéz eltávolítani. Mielőtt betennénk őket a mosógépbe, dözsöljük be őket citromlével az érintett helyeken, hogy biztosan kijöjjenek a makacs sárga szennyeződések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.