A beton rengeteg lehetőséget rejt: interjú Holló Henivel a cement.projekt tervezőjével

Forrás: Holló Heni -
interjú cement beton lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holló Heni másfél évvel ezelőtt indította el cement.projekt nevű márkáját. Mindig is szeretett különböző kézműves technikákkal kísérletezni, majd egy névnapi ajándék kapcsán talált rá a betonra, aminek izgalmas lehetőségei magával ragadták. 
  • Mikor és milyen indíttatásból indítottad el a márkát?

2016 nyarán indítottam útjára a cement.projekt nevű márkát. Gyerekkorom óta fontos része az életemnek az alkotás, így szerettem volna valami olyan dologgal foglalkozni, valami olyan dolgot létrehozni, ami a kreativitásról, az alkotásról szól, és ami igazán én vagyok, amit teljesen a magaménak tudhatok.

Holló Heni munkái: lakberendezési tárgyak betonból. Forrás: Holló Heni
  • Miért pont a beton?

Ezen év tavaszán, egy névnapi ajándékhoz használtam először betont, és teljesen beleszerettem ebbe az anyagba. Tetszett, hogy rengeteg lehetőséget rejt magában, és csak a kreativitáson múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

  • Mi mindent lehet betonból elkészíteni?

Szinte bármit: a skála az ékszerektől a bútorokig terjed.

Akár bútorokhoz is használhatunk betont. Forrás: Holló Heni
  • Mi volt eddig a legkülönlegesebb projekted?

A betonbevonatos bútorokat nagyon szeretem, szerintem igazán egyedi végeredményt kaphatunk ezzel a technikával. De jelenleg is számos igazán izgalmas projektben veszek részt, például egy bútorajtókkal, lapszabászattal, konyhafrontokkal foglalkozó cégnek készítek különböző betonbevonatos konyhai front mintákat, amik március végétől lesznek megtekinthetőek és rendelhetőek a cég bemutatótermében, illetve a honlapjukon.

  • Milyen stílust képviselnek a betonból készült lakberendezési tárgyak?

Az több mindentől függ, például a színüktől. Egy anyagában színezett betontárgyat szinte bármilyen térbe be lehet illeszteni, míg egy szürke betontárgy inkább egy minimál stílusú vagy indusztriális környezetben mutat igazán jól.

Betonbevonatos szekrény és a DIY doboz, amit ti is megrendelhettek. Forrás: Holló Heni
  • Már esküvői dekorációként is gondolkodhatunk betonban.

Így van, a nagy napot is különlegessé, és egyedivé tehetik a betonelemek. Az esküvői trendek is folyamatosan változnak, és van most egy olyan vonal, amibe kiválóan beemelhetők a betonból készült esküvői dekorációk, illetve köszönőajándékok.

  • Blogod is van, ahol nemcsak a márkáról írsz, hanem például recepteket is közölsz.

A fő célom a bloggal az, hogy megmutassam, mennyire könnyen beilleszthetjük az életünkbe, lakásunkba ezt a csodás anyagot. Mivel imádok sütni, ezért egyértelmű volt, hogy ebben a témában is írjak a blogra, és megosszam a saját bevált receptjeimet.

Esküvőkön is van helye a beton dekorációknak. Forrás: Holló Heni
  • Egyre többen vannak, akik a kézműveskedésben, az alkotásban keresik a kikapcsolódást. Neked is egyre több workshopod indul. Miket lehet veled együtt alkotni?

Sajnos eddig jóval kevesebb workshopot tudtam tartani, mint amennyit szerettem volna, mert nagyon sokszor már nem marad időm a szervezésre. Eddig készítettünk workshopokon minikerteket, amikhez beton mécsestartókat festettünk, rendhagyó adventi koszorúkat és ajtókopogtatókat is.

  • Legújabb projekted a DIY doboz. Ezt kiknek ajánlod?

Igazából mindenkinek ajánlom, akik szeretnének egy kis alkotást, kreativitást vinni a mindennapjaikba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.