Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:  

  • 400 g sertéslapocka
  • 60 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek mustár
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 200 g petrezselyemgyökér
  • 100 g sárgarépa
  • 150 g gomba
  • 200 g zöldborsó
  • 3 cs kapor
  • 1 tk pirospaprika
  • 60 g tört búza
  • 1,5 l víz
Kapros malaclevesForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom kevés zsiradékban a kis kockára vágott császárszalonnával együtt. Ezen pirítom a kis kockára vágott malachúst. Ízesítem sóval, borssal, majorannával, mustárral és szegfűszeggel. Kevés vizet is öntök alá. Félkeményre pirítom, párolom. Ekkor adom hozzá a kockára vágott petrezselyemgyökeret, zöldborsót, és a gombát. Rengeteg kaprot szórok bele, majd megszórom piros paprikával és elkeverem. Felöntöm a vízzel, és puhulásig főzöm. Betétként tört búzát főzök bele.

Nézd meg a teljes adást!