Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 1000 g sütőtök
  • 60 g méz
  • 120 g sült almakrém
  • 1 db vanília rúd
  • 600 g tejszín felvert habja
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 dl tökmagolaj
  • 1 citrom leve
  • 60 g méz
Tökparfait tökmag majonézzelForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Tökparfait: A megsült tököt pürésítem, a vanília kikapart belsejével, a mézzel, és a sült almakrémmel ízesítem. Kevés szőlőmagolajat is keverek a krémhez. Hozzálazítom a felvert tejszínhabot. Formába teszem, és mélyhűtőben kifagyasztom.

Tökmagmajonéz: A tojássárgájához citromot csavarok, majd kikeverem habverővel. Lassan, állandó keverés mellett hozzáfolyatom a tökmagolajat. Egy kevés cukorral, vagy ennek megfelelő édesítőszerrel izesítem. Kevés tejszínnel tovább hígítom. Tálaláskor a parfait-ra tejszínhabot teszek, és a tökmagmajonézzel meglocsolom.

Nézd meg a teljes adást!