Egészséges recept: tökparfait tökmag majonézzel

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
tökmag recept sütőtök egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 1000 g sütőtök
  • 60 g méz
  • 120 g sült almakrém
  • 1 db vanília rúd
  • 600 g tejszín felvert habja
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 dl tökmagolaj
  • 1 citrom leve
  • 60 g méz
Tökparfait tökmag majonézzel Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Tökparfait: A megsült tököt pürésítem, a vanília kikapart belsejével, a mézzel, és a sült almakrémmel ízesítem. Kevés szőlőmagolajat is keverek a krémhez. Hozzálazítom a felvert tejszínhabot. Formába teszem, és mélyhűtőben kifagyasztom.

Tökmagmajonéz: A tojássárgájához citromot csavarok, majd kikeverem habverővel. Lassan, állandó keverés mellett hozzáfolyatom a tökmagolajat. Egy kevés cukorral, vagy ennek megfelelő édesítőszerrel izesítem. Kevés tejszínnel tovább hígítom. Tálaláskor a parfait-ra tejszínhabot teszek, és a tökmagmajonézzel meglocsolom.

Nézd meg a teljes adást!

Mélyhűtött ételek, amiket mindig tarts otthonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180319-melyhutott-etelek-amiket-mindig-tarts-otthon.htmlAz egészséges életmód híveinek sem mindig van ideje nagy főzőcskézést csapni. Éppen ezért nem rossz, ha fel van töltve a mélyhűtő, amiből egyszerűen elő lehet kapni néhány összetevőt, vagy akár a komplett vacsorát. Ez Zsír!OrigoZöldségek és gyümölcsök, amiket mindenki rosszul pucolhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180309-zoldsegek-es-gyumolcsok-amiket-mindenki-rosszul-pucol.htmlVannak olyan, akár minden nap tányérunkra kerülő gyümölcsök és zöldségek, amelyeket mindezidáig rosszul fogyasztottunk. Megfosztottuk őket legértékesebb hatóanyagaiktól. Mutatjuk is, hogy melyek ezek! Ez Zsír!OrigoJane Fonda a legdögösebb 80 éves: ez a titka!http://www.life.hu/ez-zsir/20180308-jane-fonda-80-evesen-is-bombaformaban-van.htmlA vasárnap megrendezett 90. Oscar-gálán nagy feltűnést keltett Jane Fonda, aki egy fehér, testre simuló Balmain ruhában vonult fel a vörös szőnyegen. Kétségtelen, hogy a színésznő a legdögösebb 80 éves, akit valaha is láttunk! Ez Zsír!--Különc maratonfutók: extrém hideg, magassarkú és rinocérosz jelmezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180228-a-legfurcsabb-maratonfutok.htmlA maratonfutás önmagában is kihívás, de ha az ember még extrém körülményeket is választ, vagy éppen egy 10 kilós rinocérosz jelmezben akar futni, akkor még inkább megnehezíti a dolgát. Következzen most 6 különc és különleges maratonfutó! Ez Zsír!--Recept: hagymás bab kolbászos tojáslepénnyelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180220-recept-hagymas-bab-kolbaszos-tojaslepennyel.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoEzek az Instagram legmenőbb ételei: az édességek és az egészséges fogások a befutókhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180312-ezek-az-instagram-legmenobb-etelei.htmlMilyen étkezési szokásokról árulkodik az Instagram? Ha azt nem is tudhatjuk meg a közösségi médiából, hogy milyen ételt fogyasztunk a legszívesebben, azt mindenképpen felfedi, hogy melyek a legmenőbbnek, leginkább posztolhatónak tartott fogások. Ezek következnek! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.