Sokszor mutatunk csodás álomotthonokat, melyek luxusa szinte felfoghatatlan. Azonban ezek semmik azokhoz az ingatlanokhoz képest, melyekkel a legértékesebb amerikai üzletemberek rendelkeznek. Nézd meg őket.

1. Bill Gates
Becsült vagyon: 81 milliárd dollár

Bill Gates – több más csodás házához képest – a legtöbb idejét a 6600 négyzetméteres washingtoni kúriájában tölti, mely a Washington-tóra néz. Hét év és 63,2 millió dollár kellett ahhoz, hogy elkészüljön ez a fantasztikus és hatalmas ház. Jelenlegi becslések alapján 170 millió dollárt ér.

Bill Gates tóparti otthonaForrás: Getty Images, Northfoto

2. Jeff Bezos
Becsült vagyon: 67 milliárd dollár

Bezos az e-kereskedelemi birodalmának bővülésével párhuzamosan a vagyonát és a tulajdonában lévő ingatlanok számát is növelte. Többek között birtokában van egy több ezer hektáros Nyugat-Texas-i ranch, egy Washington államban található vízparti ház, három egybenyitott hatalmas lakás a manhattani Century Towerben és egy 1200 négyzetméteres Beverly Hills-i birtok.

A főotthona Medinában, Washingtonban található, nem messze az Amazon központjától. Az 5.35 hektárral és körülbelül 2900 négyzetméteres lakótérrel büszkélkedő otthonhoz tartozik még egy gondnokház és egy 450 négyzetméteres csónakház is, hiszen a ház a Washington-tó partján fekszik.

Jeff Bezosnak csak a csónakháza 450 négyzetméterForrás: Getty Images, David Dykstra
A világ 9 leggazdagabb nője

A köztudatban, a gazdag nők gyakran csak a kitartott feleségek képében élnek. Mi azonban most olyan erős nőket mutatunk be, akik bár kaptak némi hátszelet, legtöbbjük a sikereit és vagyonát csak önmagának köszönheti. Az első helyen álló hölgy „értéke" olyan magas, hogy szinte fel sem fogható. A következőkben bemutatjuk a világ leggazdagabb milliárdos nőit, akik közül mindössze egy arisztokrata származású. Nézd meg a listát!

3. Warren Buffett
Becsült vagyon: 65,5 milliárd dollár

Buffet amerikai részvénybefektető és üzletember, emellett pedig a világ egyik legnagyobb filantrópja – rengeteg pénzt adományoz évről évre jótékonysági célokra.

Otthona Omahában, Nebraska államban található, amelyet még 1958-ban vásárolt 31 500 dollárért. Buffett azóta ott él. Az eredetileg 1921-ben épült ház, az évek alatt több bővítésen és felújításon ment keresztül, hogy elérje jelenlegi, 650 négyzetméteres méretét.

Warren Buffett ingatlanaForrás: Getty Images, Google Maps

4. Mark Zuckerberg
Becsült vagyon: 55,5 milliárd dollár

A leggazdagabb fiatal vállalkozó is szeret visszaadni a közösségnek: vagyona egy részét iskolákra, az egészségügyre és egyéb filantrópiai ügyekre fordítja.

Zuckerberg 7 millió dollárért, még 2011-ben vásárolta meg az 500 négyzetméteres Craftsman-stílusú házát Paol Altóban. Azóta már további négy ingatlan került a tulajdonába, mintegy 43,8 millió dollár értékben.

Mark Zuckerberg otthona Paol AltóbanForrás: Getty Images, The Real Estater

5. Larry Ellison  

Becsült vagyon: 49,3 milliárd dollár

Az Oracle ügyvezető igazgatója, Larry Ellison kiterjedt ingatlanportfólióval rendelkezik. Malibu és a Tahoe-tó környékén a legtöbb ingatlan az ő tulajdonában van. Van egy 70 millió dollárt érő kúriája Newportban, egy villája Japánban, és övé Hawaii hatodik legnagyobb szigetének 98 százaléka is. Ez utóbbit 2012-ben vette meg 500 millió dollárért.

Az egyik legdrágább háza a kaliforniai Woodside-i birtoka, a becslések szerint 110 millió dollárt ér. A 16. századi japán építészet nyomán épült, és egy hatalmas mesterséges tó is tartozik hozzá.

Larry Ellison japán stílusban épült házaForrás: Getty Images, Christina Koci