Az Abháziában, háború sújtotta területen felnőtt Georgiy már kiskorában is a művészetekben, a szépségben kereste az örömöt, a felszabadulást. A tánc, az ékszer- és a divattervezés is érdekelte, végül a fodrászat mellett talált igazán önmagára.

Georgiy 15 évesen nyerte meg első fodrászversenyét, majd elképesztően fiatalon, 16 évesen megnyitotta első saját szalonját. Emberfeletti szorgalma, elköeleződése a szakma iránt hamar a legjobb és leghíresebb fodrászok sorába emelte. Amikor már egész Abházia megismerte a nevét, úgy döntött ideje lépni, visszaköltözött Oroszországba, ahol korábban is járt már tanulmányai miatt, és itt nyitotta meg újabb üzletét. 

Георгий Кот Georgiy Kot (@georgiykot) által megosztott bejegyzés,

Sorra halmozta a szakmai sikereket, rengeteg díjat nyert, különböző világversenyeken ért el első helyezéseket. Az Egyesült Államokban is bizonyította tehetségét: a bolygó top 3 legjobb hajszobrásza közé választották.

Georgiy KotForrás: Facebook/GeorgiyKot

Az egész világon tart képzéseket, tankönyveket írt fodrászoknak, közben pedig üzleti és jogi órákat hallgatott az egyetemen, elvégezte a jelmeztervező szakot, és 2016-ban doktori képzést végzett pszichológiából. Georgiy elképesztő tehetsége és szorgalma példátlan, soha nem áll meg, mindig új kihívásokat keres, és folyamatosan tanulni akar. Közben természetesen oktat is, egyes becslések szerint már 100 ezer diákot tanított meg szakmai fogásokra mesterkurzusain. És még mindig csak 33 éves. 

Георгий Кот Georgiy Kot (@georgiykot) által megosztott bejegyzés,

Nézd meg a galériát: 

Forrás: Instagram/georgiykot