Tavaly év végére, mindössze három hónap alatt készült el egy aprócska mobilház, mely 7 millió forintnak megfelelő fontba került. Építéséhez elsősorban építési hulladékot és az erdőben található faanyagot használtak – ez kidőlt, erdőgazdálkodás során kivágott fákat jelent. Nem az anyaghasználata volt az egyetlen különlegessége.

Az Egyesült Királyságban, Bathban található 40 négyzetméteres, kétszintes házat úgy tervezték, hogy a közutakon is könnyen szállítható legyen, hiszen funkcióját tekintve állandó és ideiglenes otthonként, irodaként is használható. A „Trailer” ház külső burkolata üvegszál és acél felhasználásával készült, a váza és belsejének nagy része pedig fából.

A Trailer nevű mobilházForrás: invisiblestudio.org

A mobilház ablakaihoz és üvegfelületeihez polikarbonátot, egy különösen rugalmas és erős műanyagot használtak, mely remekül szigetel, fényáteresztő tulajdonsága pedig kiváló.

Az Invisible Studio „Trailer” projektjének célja, hogy alacsony költségű, sokoldalú, jól kihasználható teret alkossanak. Fontos szempont volt, hogy ne igényeljen különleges építészeti technikát, így biztosítva lehetőséget arra, hogy azt később bárki képes legyen reprodukálni.

Forrás: invisiblestudio.org