A jó munkahely sokféle lehet, attól függően, hogy milyen a személyiséged, valamint milyen a munkaköröd. Csend és béke, vagy épp pezsgő, kreatív környezet kell-e ahhoz, hogy a legjobb tudásod szerint elvégezd a feladatodat. Vannak azonban egyetemes jó munkahelyjellemzők, ezeket vesszük most sorra.

 

 A munkatársak    

Még barátok között is időnként kialakulnak konfliktusok, így hát nincs semmi meglepő azon, ha kisebb csatákat a kollegákkal is meg kell vívni. Akkor jó egy kollegiális viszony, ha a nézeteltéréseket higgadtan, maximum kulturális vita során képesek a felek egymással elsimítani.

Bár szinte mindenki önéletrajzában szerepel a csapatjátékos jelző, ez valójában csak kevesekre igaz, de elsajátítható. Nem csak a közösen végzett feladat, projekt során fontos tulajdonságról van szó. A csapatjáték megmutatkozik az irodai szokások és szabályok kialakításában, megtartásában is.

Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy gördülékenyen teljen el a napi 6-8 együtt eltöltött idő. Megmutatkozhat a zenehallgatástól kezdve, az étkezési renden át, a belső kommunikációig mindenben.

A jó munkatársak tehát alapvető fontosságúak ahhoz, hogy egy munkahely számodra jó legyen. Akkor, ha van pár ember, akivel jólesik eltölteni az ebédet, meginni napközben egy kávét, váltani pár szót nem csak a munkával kapcsolatosan, már mellékes, hogy van egy-két olyan kollegád is, akivel a való életben még a köszönésig sem jutnál el.

Bár szinte mindenki önéletrajzában szerepel a csapatjátékos jelző, ez valójában csak kevesekre igaz, de elsajátíthatóForrás: Shutterstock

A főnök  

Lehet, hogy szuper a társaság, jókedvűen telnek a napjaid, de egy hiányos vezetői attitűdökkel rendelkező főnök, képes az egészet széttiporni. Egy jó vezető a csapattal együtt lélegzik, megad minden támogatást a munkatársainak, megfelelő és éles határokat szab, kiáll az embereiért, megfelelően kommunikál, érthetően osztja ki a feladatokat, a munkatársak közti konfliktusokat segít elsimítani, és ami a legfontosabb, nem kivételez.

Ha ezekből bármelyiknél is rezeg a léc, úgy az az egész munkaközösségre negatív hatással lesz.

Egy jó vezető a csapattal együtt lélegzik, megad minden támogatást a munkatársainak, megfelelő és éles határokat szabForrás: Shutterstock

A környezet  

A saját munkaterület, az, hogy a személyiségedhez, a kiegyensúlyozott munkavégzésedhez megfelelően alakíthasd ki, nagyban hozzájárul a jó munkahely érzéséhez. Természetesen itt is figyelembe kell venned a munkatársaknál már említett speciális csapatjátékos vonalat. Csak annyira tedd személyessé, amennyire az másokat még nem zavar.

"Forrás: Shutterstock "
Így tedd hangulatosabbá az irodád

A munkahelyeden töltöd a heted közel ¼-t, ami rengeteg idő. Az irodád hangulata nem csupán a közérzetedre, de a munkádra is hatással van. Természetesen nem kell, hogy túl otthonosan berendezkedj, de érdemes olyanná varázsolnod, amiben abszolút kellemesen érzed magad. Mutatjuk hogyan!

A környezet azonban túlmutat az irodán. Az is sokat számít, hogy helyileg hol található: mennyit kell utaznod, van-e a közelében kulturált étkezési lehetőség, milyen a konyha, a hőmérséklet, a színek... stb. Természetesen nem szabad telhetetlennek lenni, ez nem az otthonod, nagyon kicsi arra az esély, hogy minden kritériumodnak megfeleljen, de, ha a mérleg nyelve pozitív irányba billen, már nyert ügyed van.

Miért is fontosak ezek?

Amennyiben nem érzed magad komfortosan a munkahelyeden, romolhat a munkád minősége, rosszkedvvel fogsz reggelente felkelni, elveszítheted a motivációdat, a felgyülemlett stressz pedig akár testi tünetek formájában is jelentkezhet – gyomorgörcs, hasmenés, hányinger, fejfájás. Erre senkinek sincs szüksége. Így, ha úgy érzed, a te munkahelyed számodra nem megfelelő, válts.