Nem nélküli gyereket nevelnek a szülők

nemek gendersemleges lány fiú család gender nevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétesztendős Zoomer olyan, mint a többi korabeli gyermek: vidáman játszik a homokozóban vagy a játékautókkal, ám a szülein kívül senki nem tudja róla, hogy fiú-e vagy lány.

Kyl és Brent Myer a Genger-Kreatív Szülői Mozgalom tagjai, és úgy vélik, senkinek nem kell tudniuk azt, hogy gyermekük fiú-e vagy lány. Szerintük a nem, az csak egy biológia meghatározás, amely független attól, hogy milyen személyisége alakul ki a gyermeknek. Azt szeretnék, ha a kétesztendős Zoomernek sztereotípiáktól mentes gyermekkora lenne.

A nem semmit nem mond el a gyerek személyiségéről, temperamentumáról, kedvenc színéről, étkezési szokásairól vagy a humorérzékről..." – írta közösségi oldalán az anyuka, aki azt is elárulta, gyermekének is azt tanítja, nem léteznek különböző nemek.

Hi! We’ve made quite a few new friends since Alex Morris’ #THEYBY article came out in @NYmag and @TheCut this week. We want to introduce ourselves to you and welcome you into our world! I’m Kyl, Zoomer’s mom, Brent is Zoomer’s dad, and Zoomer is our incredible little toddler. Brent and I practice gender creative parenting. We didn’t assign a gender to Zoomer, we don’t disclose their sex to people who don’t need to know, and we use gender-neutral pronouns for Zoomer (they/them/their). We actively work to provide Zoomer with an environment that celebrates their individuality. We expose them to all kinds of toys, clothes, colors and activities and we encourage their interests and self-expression. Parenting this way has certainly reduced Zoomer’s experiences with gendered micro-aggressions and stereotypes. Additionally, we actively strive to teach Zoomer about diversity, inclusion, equality, autonomy, and social justice. We are able to do this with an amazing network of supportive and loving family members, friends, and caretakers. We are very proud and confident about our decision to raise Zoomer this way and we felt a responsibility to be a resource for people who are interested in learning more about gender creative parenting. As you’ll see, there is virtually NO negativity on our account. We are proud of the community we have cultivated here and we intentionally created a space that is accessible, respectful, kind and fun. We’re happy you’re here. Check out our website RaisingZoomer.com and my TEDx talk (google “Kyl Myers TED talk”). We hope you find what you’re looking for. Feel free to DM us with your questions. And if you feel so inclined, we’d love to know more about you! ⭐️ What’s your name, where are you from, and what brought you here? ⭐️ - The Courtney-Myers Family

raising zoomer (@raisingzoomer) által megosztott bejegyzés,

Megvan a joga ahhoz, hogy ő maga határozza meg az identitását, anélkül, hogy különböző hagyományok korlátoznák" - idézi a nő szavait az Express.

Zoomernek a szülei egyébként nyitottak egy saját Instagram-oldalt is, így mindenki figyelemmel követheti a pici fejlődését, növekedését.

Madeleine McCann keresésére újabb 50 milliót kaptakhttp://www.life.hu/csalad/20180416-madeleine-mccann-keresesere-ujabb-50-milliot-kaptak.htmlLassan 11 éve, hogy Madeleine McCann eltűnt, a szülők azonban nem adják fel a reményt, ahogy a rendőrség sem: eddig 4 milliárd forintnak megfelelő összeget költöttek a keresésre, és újabb pénzt kaptak a nyomozás folytatására. Család--A Nagy Duett: Kollányi Zsuzsi bejelentette, hogy babát várhttp://www.life.hu/csalad/20180415-a-nagy-duett-kollanyi-zsuzsi-bejelentette-hogy-babat-var.htmlA Nagy Duettben jelentette be Kollányi Zsuzsi énekesnő, hogy kisbabát vár.Család--Ezeknél kínosabb esküvői képeket még életedben nem láttál: fotókhttp://www.life.hu/csalad/20180412-ezeknel-kinosabb-viccesebb-eskuvoi-fotokat-meg-eletedben-nem-lattal.htmlAz esküvő minden pár életében az egyik legfontosabb alkalom. Gyakran hívnak profi fotóst, hogy a lehető legszebb és olykor legviccesebb képeket elkészítve, megörökítse a nagy napot. Ezeket aztán az ifjú pár évekkel később örömmel nézi vissza. Persze van, amikor az ízlés sajnos nem kap meghívót az esküvőre. A most következő képek is ilyen lagzikon készülhettek. Egyszerűen érthetetlen és döbbenetes, hogy ezeket komolyan gondolták. CsaládOrigoMegmutatta egyéves kisfiát, Milánt Sváby Andráshttp://www.life.hu/csalad/20180414-megmutatta-egyeves-kisfiat-svaby-andras.htmlRitkán enged betekintést magánéletében Sváby András, most azonban mégis megtette...Család--Facebookon vallotta be édesanyja és barátja megölését, majd öngyilkos lett a férfi (18+)http://www.life.hu/csalad/20180412-facebookon-vallotta-be-anyja-es-baratja-megoleset-majd-ongyilkos-lett-a-ferfi-18.htmlA Mississippi-i rendőrség megtalálta annak a férfinek a holtesttét, aki meggyilkolta saját anyját és egyik barátját. A történet így önmagában is elég tragikus, ám a 24 éves fiatal férfi minderről Facebook oldalán részletesen be is számolt. CsaládOrigoIstenes Bence és Csobot Adél kislány ruhákat kértek Istenes Lászlótólhttp://www.life.hu/csalad/20180413-istenes-bence-es-csobot-adel-kislany-ruhakat-kertek-istenes-laszlotol.htmlIstenes László nem néz ki tipikus nagypapának, azonban imádja ezt a szerepet. Azt azonban kevesen tudják, hogy nemcsak Csobot Adél és Istenes Bence kapcsolatából született unokája, hanem első házasságából született lányának, Boginak is van egy kisfia, aki most lett egyéves. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.