A stílustanácsadó és a belsőépítész munkája látszólag két különálló szakma, ám ez korán sincs így. Jó példa erre egy neves és tehetséges stylist, Simone is, aki elsőként saját otthona belső tereit tervezte és valósította meg, egyfajta referenciamunka gyanánt.

Simone olyan sztároknak segített megtalálni a hozzájuk illő stílust, mint Christina Aguilera, Miley Cyrus és Nicole Richie, de szoros kapcsolat fűzi őt a Kardashian lányokhoz is, különösen a leghíresebbhez, Kimhez. Az régóta nem titok, hogy nagyon jó barátnők, és a két évvel ezelőtti párizsi rablást is együtt élték át. Látszik tehát, hogy nem kell messzire mennie, ha ajánlásra van szüksége.

A belsőépítészetben fontos a szépérzék – ami neki nyilvánvalóan adott -, de emellett a praktikum, az élhetőség, az összhang és természetesen a különböző technikai részletek se elhanyagolhatóak. A saját házát elnézve azonban nem hinnénk, hogy Simone ne birkózna meg ezzel a feladattal.

❤️ you @simoneharouche

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés,

Egy stylist otthona 

Az 1920-as években épült, spanyol stílusú ház első ránézésre megnyugtató és kényelmes. Ez volt Simone első önálló tervezési projektje, és azóta már kapott is felkéréseket.

Egy jó belsőépítésznek mindig van egy csak rá jellemző tulajdonsága, Simone-nak ez az őrültsége. Például saját nappalijába felszerelt egy hintát, ráadásul egy üveg dohányzóasztal közelében. Ezt az egyébként kertben megszokott faülőkés hintát nem magának, hanem két elbűvölő lányának szánta, de felnőtt vendégei is gyakran belehuppannak. Miért is ne lehetne egy jót hintázni a nappali közepén?

A nappaliFotó: Justin Coit

A tervezés során Simone úgy döntött, hogy tiszteletben tartja az épület eredeti szerkezetét. A spanyol stílusú házakra jellemzően, sok kisebb helyiség található ebben a csodás otthonban. Barátai azt tanácsolták, hogy nyisson egybe pár ilyen kisebb teret, de Simone nem engedett ennek a nyomásnak, hiszen úgy elvesztette volna a ház a jellegzetes karakterét.

A gyerekszobaFotó: Justin Coit

A formális képzés hiányát, a „friss" belsőépítész a javára fordította, hiszen így teljesen új megközelítéssel tud alkotni.  

A hálószobaFotó: Justin Coit

Simone a berendezés nagy részét nem készen vette. A konyhai pultot például ő maga alakította ki, de több használt bútort is felújított, hogy elérje a megfelelő hatást.

A konyhaFotó: Justin Coit

 

Az étkezőFotó: Justin Coit

Olaszországból szerezte például a fürdőszobai újrahasznosított csempét.

A fürdőszobaFotó: Justin Coit

A divat és a belsőépítészet/lakberendezés egyébként régóta szoros szerelmet ápol egymással. Több híres stylist is tervezett belső tereket, dekorációkat, mint például a nemrég elhunyt Hubert de Givenchy, Ralph Lauren, vagy épp a Cartier vállalat.