Arckontúrozás 2018-ban: így csináld!

Forrás: Larion Oscar -
szépségtipp smink arc arcforma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes arc nem álom többé! A krémes arckontúrozó paletták ideje most jön csak igazán. Lélegzetelállítóan természetes hatás érhető el a krémes textúrákkal, és három egyszerű lépéssel könnyedén kialakítható az ideális arcforma.

Ahhoz, hogy sikerrel járj az arckontúrozásban, első lépésként egységesítsd bőrszínedet kedvenc folyékony alapozóddal, mert a krémes kontúrozó, felemelő és highlighter színeket könnyedén össze tudod majd satírozni.

Ezután válaszd ki a kontúrozó színedet, ami a bőrszínedtől egy-két árnyalattal legyen sötétebb. A sötétebb színt satírozd a homlokod két oldalára, az arccsontod alá és az állad kiszélesedő részére, majd kontúrmentesen satírozd össze az alapozóval. Így optikailag keskenyíted az arcodat.

A kontúrozó szín a bőrszínedtől egy-két árnyalattal legyen sötétebb Forrás: Larion Oscar

Ezután emeld, frissítsd fel az arcodat a felemelő árnyalattal, ami egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszíned. Ezzel a színnel világosítsd ki a szem alatti területet háromszög alakban, így eltűnnek a karikák, a fáradtság, a kialvatlanság jelei: sokkal frissebb lesz a tekinteted. Ebből tegyél egy keveset a szemöldökcsontodra is, ezzel a trükkel megemeled a szemöldöködet és látványosan nyitott lesz a tekinteted. Szépen dolgozd össze az alapozóval.

Frissítsd fel az arcodat a felemelő árnyalattal, ami egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszíned Forrás: Larion Oscar

Végül jöhet a krémes highlight, amivel arcod legelőnyösebb részeit emelheted ki. Ha a szemzughoz teszed, frissebb lesz a szemjátékod. Tegyél az arccsontra a fiatalosabb kinézetért, a homlokod közepébe, az orrnyeregre, az állad közepébe, illetve a kupidóívre, ha érzékibb ajkakat szeretnél. Masszírozd össze kontúrmentesen az alapozóval, majd egy selymes púderrel fixáld le az arcodat. Azokat a részeket azoban kerüld ki, ahova highlightot tettél, hogy természetes fényében ragyogjon az arcod.

Végül a krémes highlighttal az arcod legelőnyösebb részeit emelheted ki Forrás: Larion Oscar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.