György herceg születésekor az egész világ sejtette, hogy Katalin Diana nyomdokaiban fog járni, amikor bemutatják a kis trónörököst. Sarolta hercegnő bemutatásánál már nem volt efféle elvárás, a harmadik gyermek születésénél végképp nem. Katalin azonban mindenkit meglepett: ahogy Diana, ő is piros ruhában mutatta be második fiúgyermekét. 

2013. július 22 - Pöttyösben, mint Diana   

Ahogy az sejthető is volt, az első trónörökös, György herceg bemutatásánál fontos szerepe volt a Diana iránti tiszteletadásnak. Ő annak idején egy bő szabású, türkiz pöttyös ruhában jelent meg Vilmos herceg születése után a kórházi ajtóban.

Diana Vilmos herceggel a kórház előttForrás: Getty Images/2006 Anwar Hussein/Anwar Hussein

Katalin egy hasonlóan pöttyös darabot választott, csak éppen búzavirágkék alapon. A mell alatt húzott ruhát Jenny Packham tervezte, aki Katalin egyik kedvenc designere. A ruhához egy natúr színű, éktalpú Pied-a-Terre szandált viselt. Ez a kissé romantikus stílus nagyon jól illet az alkalomhoz, egyszerű és bájos volt. A hagyomány és a saját stílusának összefésülése végső soron nemcsak, hogy fontos divatpillanat maradt, de a királyi család rajongóinak szívét is megmelengette.

Katalin hercegné romantikus stílusú ruhában.Forrás: WireImage/2013 Samir Hussein/Samir Hussein
Katalin hercegné éktalpú cipőben.Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Chris Jackson

Maga György herceg pedig hasonló kötött takaróban mutatkozott először a nagyvilág előtt, mint annak idején Vilmos herceg. A merinói gyapjúból készült kis kötött takarót a GH Hurt & Son küldte Vilmoséknak ajándékként. A kizárólag kötött holmikkal foglalkozó, több mint 400 éve fennálló cég képviselője később azt nyilatkozta, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy ebben mutatják majd be a kicsit, mindaddig, amíg meg nem látták a felvételeken. Hozzátesszük, hogy azért bízhattak benne, hiszen Diana is ugyanezt a márkát választotta a nagy alkalomra. Nem sokkal később a cég minden eladási rekordját megdöntötte.

2015. május 2 - Új utakon, sárga virágosban

Sarolta hercegnő bemutatásánál Katalin már nem járt Diana nyomdokaiban, de nem is kifejezetten várták, habár többen is cikkeztek a piros ruháról, amiben a szívek királynője megjelent a kórház előtt Harry herceggel a kezében. Katalin végül egy friss és üde sárga virágos ruhában hozta ki Sarolta hercegnőt. A romantikus báj még itt is megmutatkozott, de az összhatás inkább elegáns volt. A ruha ez esetben is Jenny Packham divattervező munkásságát dicséri. Az egyenes szabású darabhoz kedvenc nude magassarkúját vette fel Katalin.

Elegánsabb stílusban.Forrás: Getty Images/2015 Georges De Keerle/Georges De Keerle

Érdekesség, hogy Saroltát ugyanabban a fehér takaróban mutatták be, mint György herceget. Az a tradíció, hogy az örököst fehér takaróba bugyolálva mutatják be 1948-ban kezdődött, ugyanis ekkor született II. Erzsébet első gyermeke, Károly herceg. Diana is folytatta a hagyományt, sőt, ő már a GH Hurt & Son egyik darabját választotta, így nem véletlen, hogy Katalin és Vilmos is így tett. Sarolta hercegnő bemutatása után egyébként újra az egekbe szökött a takaró iránti kereslet, csak úgy, mint néhány évvel azelőtt György herceg miatt.  

2018. április 23 - Újra Diana nyomdokaiban

A mai napon megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke. Habár a pici nevét még nem tudjuk, azt már igen, hogy hányadik az öröklési sorban. A divatrajongókat azonban nemcsak a pici neme és neve tartotta lázban, hanem az is, milyen ruhában mutatja be a legújabb trónörököst Katalin. A válasz ma megszületett: Katalin ahhoz hasonló ruhában lépett ki a kórházból második fiúgyermekével a karján, amit annak idején Diana viselt Harry születését követően.

Diana hercegnő Harry herceggel a kórház előtt.Forrás: WireImage/Tom Wargacki/Tom Wargacki

A piros, fehér galléros ruha egyértelműen hajaz Diana egykori viseletére, pedig egy röpke pillanatig azt gondoltuk, hogy ezt az utalást meghagyják Meghan Markle-nek. A ruha persze tökéletesen állt Katalinon, a színe fiatalos, a csipke gallér pedig inkább tradicionális. A nude magassarkút már előre borítékoltuk, hiszen imádja a hercegné ezt az egyszerű, ámde elegáns megoldást. Azt talán már mondanunk sem kell, hogy a kisfiút két testvéréhez hasonlóan a GH Hurt & Son merinói gyapjú takaróba bugyolálták.

Katalin hercegné és Vilmos herceg a bemutatják harmadik gyermeküket.Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang
Katalin hercegné és Vilmos herceg hamar távoztak az újszülöttel.Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang
A finisbe értünk: ezek voltak Katalin hercegné legszebb kismamaruhái

Nagy a készülődés a királyi család háza táján: Katalin hamarosan életet ad harmadik gyermekének. A királyné április 23-ra van kiírva, ami pontosan egy hét múlva lesz. A közeledő időpont miatt már felhúzták a kordonokat a kórház körül, ahol néhány rajongó le is táborozott. A babavárás utolsó pillanatainak izgalmai közepette, megmutatjuk Katalin harmadik terhességének legszebb kismamaruháit!