Amikor a kertre gondolunk, magunk előtt látjuk a zöld gyepet, egy grillező sarkot, pár kellemes pihenést ígérő nyugágyat, a merészek pedig még egy medencét is. De valljuk be, hogy a valóságban a kerítés tövében ott hevernek a szerszámok, a terasz nagy részét elfoglalja a fűnyíró, a többi kerti kellékről már nem is beszélve

Az álmok óceánján úszva nem szoktuk figyelembe venni, hogy a kert karbantartásához, számos eszközre lesz szükségünk, amiket valahol tárolni kell. Nem beszélve arról, hogy a megkomponált virágágyások és az előkertben ültetett fűszernövények közt, a férfiaknak is kell hagyni egy kis területet, ami felett csak ők rendelkeznek.

Kis ház a nagy mellé  

Ezek megoldása pedig nem csupán esztétikai kérdés. Az elektromos eszközöket például nem szerencsés kitenni az időjárás viszontagságainak: képzeld csak el, ahogy a nyári zápor lassan, de biztosan tönkreteszi a fűnyírót. Természetesen, erre a legtöbb kerttulajdonos gondol, és az esetek túlnyomó többségében a garázsban helyezi el a kényesebb kerti dolgokat. Ezzel azonban rengeteg értékes tértől fosztja meg a család összes tagját.

A kert karbantartásához, számos eszközre lesz szükségünk, amiket valahol tárolni kell, erre remekül alkalmas egy kis ház a kert végébenForrás: Shutterstock

A kerti tárolásra egy szerszámos ház a legjobb megoldás. Nem véletlen, hogy nagyszüleink kertjében is mindig volt egy sufni. Manapság azonban sokkal mobilabbak vagyunk, lehet, hogy pár év múlva el akarsz költözni, épp ezért gondolkodj egy könnyen áthelyezhető mobilházban, ami lehet fa, műanyag, vagy épp fém. Ebben elfér, a locsolócsőtől kezdve, a metszőollón és homokozó készleten át, egészen a kemping székekig minden.

Egy nagyobb léptékű kertben, még egy kis verandával rendelkező faház is elfér, ahol akár motort, kerékpárt is tárolhatsz. Sőt, némi kreativitással, egy ilyen mobilház igazi férfiparadicsommá válhat. Itt elfér a távirányítós terepjáró - amit természetesen a gyerek kapott, de apa valamiért jobban örült neki -, a focis gyűjtemény – ami sajnos helyhiány miatt eddig egy dobozban volt kénytelen pihenni a padláson -, a barkácskészlet – amivel egy férfi bármit képes megjavítani -, de helyet kaphat itt egy hobbi műterem is.

Akár egy  kisebb műhely is kialakítható a faházikóbanForrás: Shutterstock

Látszik tehát, hogy egy kerti házat rengeteg féle módon ki lehet használni. Életszakasztól, időjárástól és érdeklődési körtől függetlenül bárki megtalálja a módját, hogy igazi kincsé váljon egy-egy ilyen mobilépület. Manapság ezeket már csúcsminőségben gyártják, így nem kell őket elrejteni, és mindenki megtalálhatja azt az árfekvést, ami számára megfelelő.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.