Azt ugyan szeretjük, ha a testünk legtöbb pontjáról eltűnik a zsír, ám ez nem igaz a mellünkkel kapcsolatban. Pedig a női keblek nagy része zsírszövet, így egy sikeres fogyókúra következményeként azok megereszkedhetnek és jóval kisebbé is válhatnak. Mit tehetünk ez ellen?  

A témával egy amerikai egyetem fogyással foglalkozó kutatóprofesszora, Angela Fitch is foglalkozott, elmondta, hogyan maradhatnak szépek a melleink fogyás után is. 

"Sokszor szembetűnő a változás, még akkor is, ha keveset fogysz. Ez viszont egyszerű optikai okok miatt lehet, hisz a melled mindig szem előtt van" - idézi a szakembert a Cosmopolitan. Dr. Fitch arra is kitér, hogy azok fogynak a legtöbbet a mellükből, akik könnyen is híznak oda. "A tested nem válogat, hogy honnan égeti el a zsírt. Onnan fogsz fogyni, ahonnan éppen kell" - mondja. 

Arra is kitért, hogy bizony a bőr megnyúlik, a mellek megereszkednek, és ez annál inkább igaz, minél idősebb vagy.  "A mellek nagyobb eséllyel ereszkednek meg, mint mondjuk az ember combja, és ebben a gravitációnak is nagy szerepe van. És mindez teljesen független a fogyás gyorsaságától, ugyanis ha fogysz, azzal a bőröd bizonyos mértékig sajnos megereszkedik" - állítja. 

Hogy mit javasol Angela Fitch? 

"Minden fogyókúra alatt javasolt a minél több mozgás. A kardio segíti a zsírégetést, a súlyokkal való edzés pedig az emésztést. Ha pedig izmokat is építesz, azok segítenek megtartani, amik más esetben megereszkednének" - jelentette ki. 

Forrás: Thinkstock