A negyven az új húsz! Kitolódnak a határok, ezért nem kell megijedni és lemondani semmiről, ami a kenceficéket illeti, csak körültekintőbben kell összeválogatni az érettebb minőséghez és az életformához igazodva.

Alapok

Amivel megőrizhetjük bőrünk rugalmasságát, nem más, mint a minőségi folyadék fogyasztása. A szép bőr érdekében fontos a külső-belső vízháztartásunk szinten tartása, napi szinten. Jót tesz, ha heti egy alkalommal leradírozzuk bőrünket és kényeztető arcpakolásokkal, feszesítő fátyolmaszkokkal tápláljuk.

Napi rutin  

Ezek után a napi rutin már csak gyerekjáték. Válassz olyan vízmegtartó tulajdonságú, könnyen felszívódó fluidokat, esszenciákat, amik pillanatok alatt felszívódnak a bőrbe. Ezután, ha mégis vízhiányos marad a bőröd, akkor az alapozás előtt tegyél fel egy strobing, azaz ragyogásfokozó krémet. Ha kombinált, netán zsírosodásra hajlamos bőröd van, akkor az arctisztítás, ápolás után egy bőrtökéletesítő primert.

Az orcák üde ragyogásához válassz krémesen lágy arcpirosítókat, bronzosítókatForrás: Shutterstock

Ilyen termékeket válassz    

Az alapozó kiválasztásánál törekedj rá, hogy olajmentes, nagyon könnyű szerkezetű, vitaminokban gazdag, folyékony textúrát válassz. Így légiesen természetes lesz a megjelenésed. A szemfestésnél kerüld a csillogó, porállagú textúrákat, mert lepotyogva is beülhetnek a mimikai huncutkákba és megtörik rajtuk a fény így kihangsúlyozzák azt, amit nem kellene, a ráncocskákat. Válassz helyette krémes állagú, tartós szemceruzát vagy szemhéjkrémet. A krémes állagú, tartós termékek rugalmasabban idomulnak a szemhéj finom bőréhez és a lágy fényük sokkal természetesebb hatást nyújt. Ha már szóba hoztam a természetes szépség lehetőségét, akkor a legszebb, a matt földszínek azok, amikkel mindig üdítően friss lehetsz.

Tápláld a szempilláidat vitaminokkal dúsított szempillaspirálokkal. Legyen fiatalosan dús a szemöldököd, élénkítsd szemöldökceruzával, ha formázni és pótolni kell. Amennyiben kellő a vastagsága, akkor válaszd a szemöldökporokat, hogy még kifejezőbb legyen a tekinteted. Csak arra kell figyelni a szemöldökélénkítésnél, hogy a hajtöved színével harmonizáljon az árnyalat, hisz így marad természetes hatású. Az orcák üde ragyogásához válassz krémesen lágy arcpirosítókat, bronzosítókat. A trendi highlightokkal kapcsolatban, szintén a lágy, szofisztikált krémes textúrákat részesítsd előnybe. Bátran használj élénkebb ajakrúzsokat is a nude mellett. Bőséges a felhozatal a tartós ajakrúzsok terén, ma már nem kell attól félni, hogy elkenődik a  rúzs az ajkunkon. Egy jól megválasztott ajakrúzs, pillanatok alatt ünnepi pompába öltözteti a csábítás második legfontosabb "kellékét".

Egy jól megválasztott ajakrúzs ünnepi pompába öltözteti a csábítás második legfontosabb "kellékét"Forrás: Shutterstock

Egy biztos, a női értékek kortalanok, csak egy dologra kell odafigyelni, hogy mindig a legjobb formádat hozhasd: kifinomultabb alapanyagokat kell választanod. Boldog anyák napját!