különleges tető ház cserépfedés2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint arról korábban már írtunk, a tetőszerkezeteknek számtalan fajtája ismert, melyek más-más előnnyel rendelkeznek. Az alakjukon túl azonban a fedésükre is számos lehetőség áll rendelkezésre. A következőkben olyan különleges és érdekes házakat, épületeket gyűjtöttünk össze, melyek tetőszerkezete látványban vagy épp kivitelezésben egyedülálló.

Indonézia egy kis falujában ilyen lenyűgöző nyeregtetős házak állnak.

Forrás: Shutterstock

Ez a Hong Kong-i épület ultramodern üvegtetővel rendelkezik. Kívülről visszatükrözi a környező épületeket és a felhőket is.

Forrás: Shutterstock

Egy középkori faluban, Olaszországban akár ilyen szépséggel is találkozhatunk.

Forrás: Shutterstock

A színes tetőcserepek kifejezetten modern hatást keltenek, remekül kiemelik a ház felső szerkezetét, és egy visszafogottabb vakolatszínnel is különlegessé varázsolhatod a házadat.

Forrás: Shutterstock

Tajvanban az építészet és a szobrászat szorosan kapcsolódik egymáshoz.

Forrás: Shutterstock

Egy, a tetők közé rejtett terasz remek „búvóhely" az avatatlan szemek elől, ugyanakkor kiválóan árnyékol, ami a forró nyári napsütésben nem elhanyagolható szempont.

Forrás: Shutterstock

A tetőt nem csupán cserép fedheti, vannak helyek – mint például Norvégia -, ahol fű borítja őket. Csodálatos látványt nyújtanak.

Forrás: Shutterstock

A Tajvani egyetem csodás üvegteteje szemkápráztató a napsütésben.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.