Közeledik az év legjobban várt esküvője: Meghan Markle és Harry herceg frigye. Már mennek a találgatások azzal kapcsolatban, hogy milyen ruhát fog viselni a menyasszony, és a nagy nap menetrendje is sokakat lázban tart. Azt is tudjuk már, hogy a királynői menyasszonyok egyik legfontosabb kiegészítője a tiara, ezúttal pedig egy kis hajtrenddel hangolódunk a szombatra. 

Egy biztos, kalap nélkül nem is lehet megjelenni egy királyi esküvőn. II. Erzsébet 90. születésnapja alkalmából interjúztunk a magyar tervezővel, Erdei Ildikó Virággal, aki Angliában, a királynő kedvenc kalapkészítője mellett tanulta a mesterség fortélyait. Ildikó akkor így fogalmazott: "Az elegáns megjelenés egyik elengedhetetlen kiegészítője a kalap, aminek a viselete Angliában évszázadok óta nemcsak hagyomány, hanem az udvari etikett egyik alapvető szabálya is." A kalapot természetesen sokféle hajviselettel lehet hordani, ezek közül mutatunk néhányat!

  • Minikonty

Beatrix yorki hercegnő Katalin és Vilmos herceg esküvőjén viselt egy apró, lazán felfogott kontyot méretes fejdísze mellé.

Beatrix yorki hercegnőForrás: Getty Images
  • Természetes hullámok

Mielőtt Nagy-Britannia kedvenc hercegnéje lett, Vilmos herceg visszafogott, ámde rendkívül elegáns barátnőjeként tartották számon Katalint. Jól illett ebbe az imidzsbe a természetesen hullámos hajviselet is, amit 2006-ban Kamilla hercegné lányának esküvőjén viselt.

Kate MiddletonForrás: Getty Images
  • Sima copf

Nem tipikus hajviselet a királyi esküvőkön, így sikerült vele kitűnnie Victoria Beckhamnek a kontyok és hullámok között. Ezt a minimál copfot Katalin és Vilmos esküvőjén viselte.  

Victoria Beckham és David BeckhamForrás: Getty Images
  • Hátrafésült hullámok

Kamilla cornwalli hercegné tipikus hajviselete a Farrah Fawcett-inspirálta bob, hátrafésült hullámokkal. Ilyet viselt Anna brit királyi hercegné fiának, Peter Phillipsnek az esküvőjén is.

Kamilla hercegnéForrás: Getty Images
  • Oldalsó konty

Katherine Kelly színésznő lágy hullámokba csavart haját oldalsó kontyba tűzve jelent meg Anna brit királyi hercegnő lánya, Zara Phillips esküvőjén.

Katherine KellyForrás: Getty Images
  • Mesterkonty

Csodásan elkészített kontyot viselt Katalin hercegné testvére, Pippa esküvőjén. Sajnos hátulról csak egyetlenegy lesifotó kapta el, pedig úgy volt igazán látványos: úgy festett, mint egy kinyílt virág.

Katalin hercegnéForrás: Getty Images
  • Extra volume

Carole Middleton mindkét lánya esküvőjén egyszerűen kiengedett hajjal jelent meg, aminek csak egy kis extra dús hatást adtak.

Carole MiddletonForrás: Getty Images
  • Játékos hullámok

Pippa Middleton játékos hullámokban viselte a haját Katalin és Vilmos esküvőjén. Néhány tincset feltűztek egy apró kontynak, ahova betűzhették a gyöngyvirágokat.  

Pippa MiddletonForrás: Getty Images
  • Leomló hullámok

Katalin hercegné esküvőn viselt haját sem lehet kihagyni a felsorolásból. A kétoldalt hátratűzött, lágy hullámokban leomló hajkorona csodás állt neki. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjük napjánForrás: Getty Images