Ne csak alvásra használd! – Spórolj magadnak helyet a kis hálószobádban

háló spórolj hálószoba kis alapterület alvás bútor lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy lakásban vagy házban, gyakran a hálószoba kerül a legkisebb helyiségbe. Úgy gondolhatod, hogy itt töltöd napod legkevesebb aktív részét, amely részben igaz is. Nem szabad azonban megfeledkezned arról, hogy egy szűk térben nem lesz pihentető az alvás, se kellemes az ébredés, a készülődésről már nem is beszélve. Korábban írtunk már arról, hogy mik azok, amiket azonnal ki kell dobnod a hálódból, most pedig mutatunk pár trükköt, melyekkel a kis alapterületet nagyobbnak érezheted.

1. A beépített – falba süllyesztett - könyvespolcok extra tároló helyet biztosítanak anélkül, hogy a szobában súlyos bútor foglalná a helyet.

2. Ne pazarold el a helyet egy grandiózus fejtámlára. Inkább azt a falat, mely az ágy háta mögött húzódik, emeld ki egy különleges mintájú, textúrájú tapétával, poszterrel.

3. Egy kis hálószobában, a falfelületek nagyon értékesek. Épp ezért tedd az ágyadat az ablak alá. Nem csak praktikus, de igen impozáns hatást is elérhetsz így.

Ha az ablak alá teszed az ágyat, akkor a falfelületeid szabadon maradnak Forrás: Shutterstock

4. Éjjeliszekrény helyett, szereld az ágy fölé a két kislámpát.

5. Használd ki az ágy alatti területet. Remek pakolóteret nyersz így, ahol ruhákat, könyveket is tárolhatsz. Egy hosszan lelógó ágytakaróval pedig nappal észre sem fogod venni. Természetesen dönthetsz úgy, hogy fiókokkal és különböző tároló egységekkel felszerelt ágyat veszel, ebben az esetben még az éjjeliszekrényt is megspórolhatod.

6. Használj tükrös szekrényeket, így nagyobb tér érzetét keltheted.

A tükrös gardróbszekrény optikailag tágítja a pici hálószobát Forrás: Shutterstock

7. Kis helyiségbe általában nem ajánlott a sötét falszín. Akkor azonban, ha ez világos bútorokkal és kiegészítőkkel párosul, akár ellenkező hatást is elérhetsz.

8. Az úgynevezett fészekasztalkák, azaz egymásba rakható bútorok tökéletes megoldásnak bizonyulnak egy aprócska hálószobában.

1. HOLMSUND kinyitható kanapé - IKEA 139.990 Ft, 2. LivinHill Vintage fali lámpa - Grandohome.hu 9510 Ft, 3. Ágy alatti tároló - KIKA 3599 Ft, 4. Egymásba tolható asztal - Vidaxl.hu 31.059 Ft, 5. Ágy - butor1.hu 80.900 Ft, 6. Üvegszövet tapéta - webaruhaz.kulcs-soft.hu Forrás: Life.hu

9. Amennyiben a hálószobát egyfajta szülői nappaliként is használnád, úgy érdemes egy kanapéágyban, vagy egy kihúzható kanapéban gondolkodnod.

10. Tégy egy-két túlméretezett kiegészítőt – például lámpát - a hálóba, így elvonod a figyelmet az eredetileg kis alapterületről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.