Rippel Feri többször is beszélt arról, hogy ketogén-diétával fogyott le, sőt, azt állítja, elképzelhető, hogy a májkárosodását is ez az étrend szüntette meg. Nemrégiben pedig attól volt hangos a sajtó, hogy felajánlotta Tóth Verának és Király LIndának - akik természetesen nem vették jó néven .  hogy étrendet ír nekik, hogy ők is olyan karcsúak lehessenek, mint a barátnője. 

"Hét éve élek keto adaptált állapotban. Az orvosok sajnos nagyon keveset tudnak erről a területről, és ezáltal nem ismerik a hatásmechanizmusát, csak hallottak valamit, esetleg az iskolában tanultak erről pár mondatban. Mint a Kaliforniai Egyetem ösztöndíjas mentoráltja továbbképzéseket és előadásokat tartok (...) Húsz kilóval több voltam, nehezen lélegeztem, összevissza vert a szívem, magas volt a vérnyomásom, a gyomortükrözésen fekélyeket, a végbéltükrözésen is mindenféle polipokat találtak, szóval nem voltam jó passzban. Tudtam, hogy változtatnom kell, és az étkezéssel kezdtem. Kiiktattam az étrendemből minden káros anyagot: a tejtermékeket, a liszteket, a cukrokat. Nekem 2 évbe telt, hogy szervizeljem a testemet, és bizony sok idő, legalább 8 hónap volt, hogy a szervezetem beállt a ketogén életmódra, és elfogadja, hogy nem viszek be szénhidrátot, még ha a fene fenét eszik is" - mesélte Feri.

Forrás: Instagram/Rippel Feri

A lelkesedését azonban nem osztja egy, a Bors által megkérdezett belgyógyász:  "A ketogén diéta alapja a teljes vagy majdnem teljes szénhidrátmegvonás. A szénhidrát a szervezet motorja, ebből nyerjük az energiát, ami nemcsak a mozgáshoz, hanem agyunk működéséhez is kell. Ebben a diétában az energiaszükségletet zsírral pótolják. A cukorbetegeknek ez előnyös lehet, de vesebetegeknek semmiképpen nem" – mondta dr. Szamosi Tamás. "Azt javaslom, hogy aki erre adja a fejét, legelőször egy belgyógyászt keressen fel, aki vérvétellel és laborvizsgálattal megmondja, hogy nincs-e a páciensnek például rejtett vesebetegsége. Ezután pedig kérjük dietetikus segítségét a mintaétrend megalkotásához, ezt senki ne kezdje el szakemberek segítsége nélkül!" - tette hozzá az orvos.