Az ausztrál anyuka, Olivia White milliókat spórol a családi nyaralásaikra: így csinálja

Forrás: Instagram/Houseofwhite -
spórolás utazás anya nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig szeretett utazni Olivia, de a gyermekei születése után az anyagi keretek szűkösebbé váltak. Ő azonban megtalálta a módját annak, hogy elég pénzt takarítson meg a nyaralásokon, így a kalandozás a gyermekekkel együtt is folytatódhat.

Nem akart lemondani az ausztrál anyuka az utazásról azután sem, hogy megszületett két gyermeke. Olivia White ezért inkább spórolni kezdett az az utazásokra, és az utazásokon is, hogy gyerekeikkel együtt is kalandozhassanak. Sikerült is egy év alatt 30 ezer dollárt, vagyis átszámítva körülbelül 7 millió forintit összespórolnia. Az anya meg is osztotta tippjeit.

Az ausztrál anyuka, Olivia White milliókat spórol a családi nyaralásaikra Forrás: Instagram/Houseofwhite


Mindig magadnak foglald le az utazást

Olivia a különböző honlapokat és utazási irodákat csak ötletgyűjtésre használja, de az utazásokat mindig saját maga foglalja le. A szállásadókkal közvetlenül veszi fel a kapcsolatot, mivel így olcsóbb.

Legyél rugalmas


Az anya szerint a legolcsóbban akkor jön ki egy utazás, ha rugalmasan állnak az időponthoz és a szálláshoz is, de a legjobb, ha a helyszín sincs kőbe vésve. Természetesen ez nehezebb lehet a kötött munkaidőben dolgozóknak, de egyiket vagy másikat ők is meg tudják valósítani. Az is idetartozik, hogy figyelni kell a leértékeléseket, persze ez azt is jelenti, hogy nem az előre elgondolt helyszínre utazik majd az ember, hanem oda, ahová olcsóbb.

Ne legyél sznob


Nem szabad repülőtársaságokhoz ragaszkodni, hiszen az a lényeg, hogy elvigyen oda, ahová menni akarsz. Olivia és családja nemrég Új-Zélandra utaztak, egy kevésbé népszerű repülőtársasággal, de így feleannyiba kerültek a jegyek! Így áll a szállásokhoz is: nem kell szépnek lennie, csak tisztának és kényelmesnek, hiszen – remélhetőleg – az idő nagy részét senki nem a szállodában tölti.

Ne sajnáld az időd


Olivia elmondta, hogy ő mindig összehasonlítja a szállodák és járatok árait, így találja meg a legolcsóbb ajánlatot. De a helyi honlapokat is megnézi.

Tervezz előre


Nagyvonalakban érdemes átgondolni, hogy mire lesz a nyaraláson szükség, és milyen költségek várhatóak: az autóbérlést például már érdemes otthon elintézni.

Kuponok


Az anyuka elárulta, hogy ő megszállottja a kuponoknak (mindenfélének), foglalásnál pedig néhányat el is fogadnak, így érdemes azokat gyűjtögetni.

Csomagolj okosan


Az emberek rengeteg ruhát csomagolnak, de szinte a felét sem veszik fel, így érdemes őszintén végiggondolni, hogy mi is az ami kellhet egy nyaraláson. Olivia mindig csak éppen el elegendő cuccot pakol, így nem kell extra súlyért vagy bőröndért fizetnie.

Ne félj kérdezni


Nagy meglepetésekben lehet része az embernek, ha nem tér ki olyan kérdésekre, mint a reggeli, vagy az ülés lefoglalásának külön díja. Ettől kímélhetjük meg magunkat, ha először tájékozódunk, és bizony feltesszük a kérdéseinket.

A Google térképén mutatta meg mellét egy tajvani nő (18+)http://www.life.hu/lifeutazas/20180603-a-google-terkepen-mutatta-meg-mellet-egy-tajvani-no.htmlEgy tajvani nő feltöltött egy videót a Google térképhez településéről, csakhogy nem a hely szépségeit mutatta be, hanem a sajátját: mellet villantot, amivel rögtön népszerűvé tette a kihalt falucskát. UtazásOrigoBikiniben napozik Portugáliában Molnár Andihttp://www.life.hu/lifeutazas/20180603-bikiniben-napozik-portugaliaban-molnar-andi-tancosno-musorvezeto.htmlA táncosnő-műsorvezető Portugáliában nyaral és meg is osztott egy bikinis-napozós képet magáról. A 35 éves híresség bombaformában van. Mutatjuk. Utazás--A legjobb úti célok a tengerpart, a kultúra és a gasztronómia szerelmeseinekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180529--a-legjobb-uti-celok-a-tengerpart-a-kultura-es-a-gasztronomia-szerelmeseinek.htmlA nyár egyet jelent a várva várt szabadságokkal, pihenéssel, utazásokkal. Számtalan nyaralási úti cél közül választhatunk, annak megfelelően, hogy ki hogyan szeret kikapcsolódni leginkább. Vannak, akik a tengerpartra esküsznek, valakit pedig a múzeumok, látnivalók kötnek le jobban. A gasztronómiai kalandozásokat kedvelők pedig szintén keresik a jobbnál jobb városokat, éttermeket. De hogyan döntsük el, hogy merre is induljunk? Segítünk. UtazásOrigoBelecsapott a villám az Eiffel-toronyba: videóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180530-belecsapott-a-villam-az-eiffeltoronyba-video.htmlElképesztő videót és fotót készítettek arról, hogyan csap bele a villám az Eiffel-toronyba. Gyönyörű és nem mindennapi felvételek. Utazás--Az utazóblogger, Ellie Bullen elárulta, hogyan pakol össze utazásai előtthttp://www.life.hu/lifeutazas/20180529-az-utazoblogger-ellie-bullen-elarulta-hogyan-pakol-ossze-utazasai-elott.htmlRepülős utazásainkra viszonylag kevés holmit vihetünk magunkkal. Az utazóbloggerek azonban így is képesek mindig feldobni külsejüket és rendre remekül festenek Instagram-fotóikon. Most a 25 éves Ellie Bullen árulta el, mi a titka, hogyan szokott összepakolni utazásai előtt. UtazásOrigoMeghan Markle és Harry herceg kanadai luxusüdülőben nászutaznak majd: fotókhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180529-meghan-markle-es-harry-herceg-kanadai-luxusuduloben-naszutaznak-majd.htmlHarry herceg és Maghan Markle állítólag már kiválasztották, hol is töltik majd a nézesheteket: kanadai luxusüdülőben fognak pihenni. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.