Mindig szeretett utazni Olivia, de a gyermekei születése után az anyagi keretek szűkösebbé váltak. Ő azonban megtalálta a módját annak, hogy elég pénzt takarítson meg a nyaralásokon, így a kalandozás a gyermekekkel együtt is folytatódhat.

Nem akart lemondani az ausztrál anyuka az utazásról azután sem, hogy megszületett két gyermeke. Olivia White ezért inkább spórolni kezdett az az utazásokra, és az utazásokon is, hogy gyerekeikkel együtt is kalandozhassanak. Sikerült is egy év alatt 30 ezer dollárt, vagyis átszámítva körülbelül 7 millió forintit összespórolnia. Az anya meg is osztotta tippjeit.

Az ausztrál anyuka, Olivia White milliókat spórol a családi nyaralásaikraForrás: Instagram/Houseofwhite


Mindig magadnak foglald le az utazástOlivia a különböző honlapokat és utazási irodákat csak ötletgyűjtésre használja, de az utazásokat mindig saját maga foglalja le. A szállásadókkal közvetlenül veszi fel a kapcsolatot, mivel így olcsóbb.

Legyél rugalmas
Az anya szerint a legolcsóbban akkor jön ki egy utazás, ha rugalmasan állnak az időponthoz és a szálláshoz is, de a legjobb, ha a helyszín sincs kőbe vésve. Természetesen ez nehezebb lehet a kötött munkaidőben dolgozóknak, de egyiket vagy másikat ők is meg tudják valósítani. Az is idetartozik, hogy figyelni kell a leértékeléseket, persze ez azt is jelenti, hogy nem az előre elgondolt helyszínre utazik majd az ember, hanem oda, ahová olcsóbb.

Ne legyél sznob
Nem szabad repülőtársaságokhoz ragaszkodni, hiszen az a lényeg, hogy elvigyen oda, ahová menni akarsz. Olivia és családja nemrég Új-Zélandra utaztak, egy kevésbé népszerű repülőtársasággal, de így feleannyiba kerültek a jegyek! Így áll a szállásokhoz is: nem kell szépnek lennie, csak tisztának és kényelmesnek, hiszen – remélhetőleg – az idő nagy részét senki nem a szállodában tölti.

Ne sajnáld az időd
Olivia elmondta, hogy ő mindig összehasonlítja a szállodák és járatok árait, így találja meg a legolcsóbb ajánlatot. De a helyi honlapokat is megnézi.

Tervezz előre
Nagyvonalakban érdemes átgondolni, hogy mire lesz a nyaraláson szükség, és milyen költségek várhatóak: az autóbérlést például már érdemes otthon elintézni.

Kuponok
Az anyuka elárulta, hogy ő megszállottja a kuponoknak (mindenfélének), foglalásnál pedig néhányat el is fogadnak, így érdemes azokat gyűjtögetni.

Csomagolj okosan
Az emberek rengeteg ruhát csomagolnak, de szinte a felét sem veszik fel, így érdemes őszintén végiggondolni, hogy mi is az ami kellhet egy nyaraláson. Olivia mindig csak éppen el elegendő cuccot pakol, így nem kell extra súlyért vagy bőröndért fizetnie.

Ne félj kérdezni
Nagy meglepetésekben lehet része az embernek, ha nem tér ki olyan kérdésekre, mint a reggeli, vagy az ülés lefoglalásának külön díja. Ettől kímélhetjük meg magunkat, ha először tájékozódunk, és bizony feltesszük a kérdéseinket.