Nem a kalóriák számlálgatása a legfontosabb: a tápérték a lényeg

Forrás: Shutterstock -
számolás tápérték fogyás kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában, ha fogyni szeretnénk, elkezdjük számolgatni a kalóriákat, pedig egy új kutatás szerint nem ez a legfontosabb szempont!

A kalóriák számolgatása régóta bevett módszere a fogyókúrázóknak, pedig egy az Obesity Reviews új kutatása szerint nem ennek kellene lennie a fő szempontnak. Az ugyanis, hogy mennyi kalória van egy-egy termékben, még nem mond el mindent. Kiderült, hogy vannak jó és rossz kalóriák, így a számolgatás nem biztos, hogy a legcélravezetőbb megoldás.

A kalóriák számlálgatása nem a legfontosabb Forrás: Shutterstock

Sokkal fontosabb az ételek tápértékét figyelni a kalóriával együtt, így választhatjuk azokat a termékeket, melyek a legmegfelelőbbek, hiszen az egészséges életmód több, mint puszta energiamérleg. A kutatók szerint például a cukortartalmú italok fogyasztása rosszabb, mint ugyanannyi kalóriatartalmú keményítős étel - krumpli - megevése - írja a Business Insider.

Ne add fel a diétádat! Egy finom szénhidrátcsökkentett koktél neked is jár: receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180522-ne-add-fel-a-dietadat-szenhidratcsokkentett-koktel-receptek.htmlA meleg napokon a hideg koktélok nagyon csábítóak, ám a legtöbb rengeteg a cukrot és a szénhidrátot tartalmaz. Alapesetben egyiket sem lehetne beilleszteni a diétába, de mi most megmutatjuk a legkedveltebb koktélok fél-diétás változatás. Ez Zsír!OrigoTolvai Reni popsis fotójáért megőrülnek rajongóihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180605-tolvai-reni-popsis-fotojaert-megorulnek-rajongoi-edzoterem.htmlKerek popsit villantott közösségi oldalán Tolvai Reni. Rajongói odáig vannak formás idomaiért. Ez Zsír!--Kefirt vegetáriánus barátnője szoktatta rá az egészséges táplálkozásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180604-kefirt-vegetarianus-baratnoje-szoktatta-ra-az-egeszseges-taplalkozasra.htmlAz Ez Zsír! magazin múlt heti adásában a zenész Kefir volt Sarka Kata vendége a Life TV-n. Kefir elárulta, hogyan változott az életmódja az elmúlt pár évben, és az is kiderült, hogy ebben barátnője, Mihályi Mariann volt a segítségére. Ez Zsír!OrigoEszméletlenül kigyúrta magát Polyák Lilla fiatal pasija, Gömöri András Máté: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180605-eszmeletlenul-kigyurta-magat-polyak-lilla-fiatal-pasija-gomori-andras-mate-foto.htmlHihetetlenül kigyúrta magát Polyák Lilla fiatal párja, Gömöri András Máté. Friss fotójától elakadt rajongói szava. Ez Zsír!RTLKLUB4 hónap alatt testépítővé gyúrta magát a 48 éves anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180604-4-honap-alatt-testepitove-gyurta-magat-a-48-eves-anyuka-suzanne.htmlKözel 50 esztendős kétgyermekes anyuka, mégis sikerült 4 hónap alatt alaposan kigyúrnia magát egy brit nőnek. Ez Zsír!OrigoRémisztően lefogyott Johnny Depp: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180604-remisztoen-lefogyott-johnny-depp-foto.htmlRajongók is csak találgatják, hogy mi történhetett Johnny Deppel, a színész ugyanis rettentően lefogyott. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.