Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg fehér burgonya
- 5 dkg teavaj
- 10 dkg egész gesztenye
- 1 db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 dkg rukkola vagy madársaláta
- só
- 1 dkg reszelt friss gyömbér
- friss chili, vagy szárított chili pehely
- 4 dkg méz

Elkészítése:
A fehér színű burgonyát megfőzöm. A gesztenye ízű fehér burgonyából készítek egy finom mártást, darabos gesztenyével, és a saját főzőlevével. Vajjal, és a főzőlével krémesítem a burgonyát, és néhány csepp citrommal, sóval, csípős chilivel ízesítem. Gyömbérrel, mézzel, fokhagymával pácolt csirkemell csíkokat pirítok rá. Végül néhány levél salátát adok hozzá.
Nézd meg a teljes adást!