Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté nem sokkal azután mentek szét, hogy megszületett a közös gyermekük. A színésznő volt az, aki beadta a válókeresetet, miután Máté úgy döntött, ő nem így képzelte el a családi életet. Azóta a színész új párra talált, és Annamari is próbált új életet kezdeni, ám az egykori szerelmesek kapcsolata azóta elmérgesedett. 

Dancs Annamari összetört, amikor Kerényi Miklós Máté elhagyta őt és néhány hónapos közös gyermeküket, de azóta új életet kezdett. Beadta a válókeresetet, de a kezdeti nyugodt viszonya egykori szerelmével teljesen elmérgesedett. „Nem akarok úgy élni, hogy az az ember, aki elhagyott minket, jelen legyen a mindennapjainkban" – kezdte Dancs Annamari.

Dancs Annamari nyugalmat szeretneForrás: tv2

„Jelenleg mindent megteszek azért, hogy Máté a gyermekünkkel tarthassa a kapcsolatot, ám minden jóindulatommal és jóhiszeműségemmel visszaél. Amikor különmentünk, azt mondta, gondoskodni fog rólunk, fizeti a bérelt házunk költségeit, sőt Ádám nevére egy lakást is vesznek, ahol biztonságban lehetünk" – folytatta a Best Magazinnak a színésznő. A válás tehát békében indult, de azóta változott a helyzet. A válási procedúra kezdetével sajnos egyre rosszabb lett a viszony Mátéval, és rájöttem, hogy a gyereknek ígért lakás megvásárlását feltételekhez szabják. Gyakorlatilag megzsaroltak, játékszabályokat diktáltak volna, amiből én nem kértem. Én nem leszek kiszolgáltatva senkinek, 16 éves korom óta a magam lábán állok. Miután Máté közölte, hogy többet nem hajlandó fizetni a lakhatásunkat, a továbbiakban oldjam meg a gyesemből, nem estem kétségbe: három nap alatt összepakoltam, és kibéreltem egy negyven négyzetméteres kis lakást. Nem félek az új élettől és a nehézségektől sem, anya, családfenntartó és dolgozó nő vagyok egyszerre" – árulta el a színész, aki tudja, nem ő az egyetlen egyedülálló anyuka, és tudja, képes felnevelni a gyermekét.

Nagy vigaszt jelentettek a nehézségekben Annamarinak szülei, akik Sepsiszentgyörgyön élnek. A színésznő sokszor látogatta meg őket kisfiával, de ebből is adódtak gondok. „A kintlétünk alatt, ahogy itthon is, folyamatosan tájékoztattam Mátét, fotókat küldtem a kicsiről, sőt még azt is felajánlottam neki, hogy bármikor jöhet látogatóba, a szüleim háza most is nyitva áll előtte. Ő azonban feljelentett a bíróságon... Azzal vádolt, hogy kiloptam az országból a fiunkat és idegenekre bíztam. Nagyon megdöbbentem, hiszen mi csak hazamentünk a szüleimhez, akiket ismer és szeret a gyerek" – mondta Annamari, aki azt is állítja, hogy Máté azt hiszi, akkor megy hozzájuk, amikor akar. Zaklatja, ellenőrzi őt, a jogait hangoztatja, ám a kötelességeit elfelejti. Persze vigyáz Ádámra, amikor Annamari dolgozik, de a színésznő szerint mindenben akadályozza őt gyermeke apja. Egy év alatt oda jutott a kapcsolatunk, hogy zsarol fenyeget, feljelent. Soha nem hittem volna... De nincs félnivalóm, nincs mivel zsaroljon, és egy lakásért nem vagyok eladó. Mint dolgozó nő és anya mindent megteszek a gyerekünkért. Nekem már jobb Máté nélkül, , és előbb vagy utóbb be kell látnia, hogy egy gyereknek elsősorban az anyja mellett van a helye. Ő hátat fordított a családnak, a házasságnak, a felelősségnek, és én mindezt elfogadtam. Semmi nem kell tőle, sem a családjától, csak arra vágyom, hogy hagyjon minket békében, nyugodtan élni" - zárta Annamari.