Nem érdemes a tökéletes testképet hajszolnod; fogadd el magad, ahogy a sztárok

testkép Jennifer Grey Quentin Tarantino Adam Driver tökéletesség szépséghiba szépségideál Barbra Streisand testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem foglak áltatni, igen kicsi az esélye annak, hogy tökéletes a tested, ahogy annak is, hogy ezt valaha is el fogod érni. Ennek pedig két egyszerű oka van: irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben, és olyan dolgoktól teszed függővé magadat, melyek hamisak.

Abba, hogy a magazinokban és reklámokban látott nők, férfiak képei retusálva vannak, nem mennék mélyebben bele, hiszen ezt már számtalanszor hallottad. Nem akarok neked hazudni, bizony mindig is voltak és mindig is lesznek olyan nők és férfiak, akik az adott kor és divat szerint az álomembert képviselik.

Nehéz úgy elfogadnod a tested, ha irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben Forrás: Shutterstock

Több milliárd embertársadhoz hasonlóan, vélhetően te magad sem vagy a szimmetria mintapéldája, az épp aktuális trendeknek megfelelő, vagy épp van rajtad valami, ami különössé, számodra, vagy akár mások számára furcsává tesz.

Ám épp ezek az apróságok azok, amik egyedivé és különlegessé tesznek téged! Nagyobb az orrod, az állad, csontos a könyököd, túl kicsik vagy túl nagyok a melleid, nincs vádlid, derekad, esetleg ejtett vállad, szokatlanul sok szeplőd van? Míg a súlyodon és tested definiáltságán tudsz változtatni – természetesen kemény munka és idő árán –, addig a többi, veled született külső jegyeden nem. Természetesen gyönyörű egy babaarcú hölgy, vagy egy markáns arcélekkel bíró férfi, de ezek hiányában is lehet valaki elégedett magával, lehet vonzó mások számára.

A tökéletesség, mint fogalom, akár évről évre változhat.

4-500 évvel ezelőtt, a királyi családokban többek közt a szinte már áttetsző fehér bőr és a hatalmas homlok volt a kívánatos női megjelenés. Ellenben ma a legtöbb nő nyáron órákat tölt napozással, és a nagy homlokát frufru mögé rejti. Az emberi arc és velünk született testformáink nem változtak az évszázadok alatt, csak a megítélésük. A már említett korban a vékony hölgyekről mindenki a szegénységre, az élelemhiányra gondolt, kifejezetten izmos férfiakat pedig javarészt csak a „barbárok” között lehetett találni.

Régen a fehér bőr volt kívánatos női megjelenés, ma a legtöbb nő nyáron órákat tölt napozással Forrás: Shutterstock

Amennyiben bizonytalan vagy önmagadban, nem szereted magadat, úgy nem várhatod el ezt másoktól sem. Négy dolgot tehetsz, hogy képes légy elfogadni magad:

1. Ha tudod, rejtsd el az általad szépséghibának vélt részeidet.

Adam Driver sikeres színész, boldog férj, pedig a fülei nagyon elállnak. Van olyan filmje, melyben rövid haja alól bizony bőszen kikandikálnak, de félhosszú hajával el is tudja őket takarni.

Adam Driver elálló füleit hajával takarja el Forrás: Getty Images

2. A szerinted kissé előnytelen külsődet ellensúlyozd nagy adag magabiztossággal, és valami belső plusszal.

Quentin Tarantino nehezen nevezhető tipikus férfiideálnak, nagy álla, vékony, széles ajkai vannak, haja sem dús, sőt, kifejezetten ritkás elöl. Őt azonban mégis rengeteg nő tartja szexisnek, hiszen még a képeken is árad belőle a művészi profizmus.

Quentin Tarantinot rengeteg nő tartja szexisnek Forrás: Getty Images/Gabriel Olsen

3. A hibádat fordítsd az előnyödre.

Barbra Streisand orra nehezen nevezhető nőiesen piszének, nagyobb az átlagnál. Mivel ő elfogadta magát így, ez vált a szexepiljévé. A másik oldalról remek példa Jennifer Grey, a Dirty Dancing sztárja, aki miután megműtette az orrát, tizenkettő egy tucattá vált. Saját bevallása szerint meg is bánta.

Barbra Streisand elfogadta az átlagosnál nagyobb orrát, ez vált a szexepiljévé Forrás: Getty Images/Gilbert Carrasquillo

4. Öltözz az alkatodnak megfelelően, kiemelve az előnyös, és elrejtve az előnytelenebbnek tartott részeidet - ilyen lehet a túl nagy mell, a lapos fenék, alacsony termet, o-láb, vagy épp a „fiús” derék. Két korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy melyik alkat esetén milyen ruha, illetve milyen szoknya előnyös.

Hajszolhatod tehát a tökéletességet, elégedetlenkedhetsz olyan testrészeid miatt, melyeken jobb esetben is csak egy plasztikai sebész tudna változtatni, de van értelme? Van értelme saját magadat kínoznod reggelente a tükörbe nézve? Nincs! Fogadd el magadat, hiszen egy különlegesebb külsejű ember mindig érdekesebb, átlagosan tökéletes társainál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.