A búcsúszertartáson olvasták fel Majka édesanyjának levelét fiához. 

Majka az elmúlt héten a Facebookon tudatta követőivel, hogy édesanyja meghalt. "Sajnos az én drága édesanyám elköszönt tőlünk. Neki ez maga volt a megváltás azok után, amit az elmúlt évben átélt. Láttam, hogyan változik meg az az ember, aki egykor egy életerős, életvidám asszony volt. Az elmúlt 19 évben kemoterápiás kezelésekre járt, öt évig volt tünetmentes. Most gyakorlatilag feladta a harcot" – mondta a közétett videóban.

Fotó: Mudra László - Origo

Azóta már a temetést is megtartották az ózdi temetőben, Majkát megrendítette a gyász. Mindenkit megríkatott az, amikor kiderült, a műsorvezető anyukája, Ibolya a halála előtt nem sokkal írt egy levelet, amit felolvasott az egybegyűlteknek a szertartást celebráló pap.

"Ibolya leírta, milyen volt a gyerekkora, hogyan ismerkedett meg első férjével, aki Peti apukája, nagyon szívhez szóló üzenet volt, szinte mindenki sírt. Attól én is elérzékenyültem, amit a gyermekeiről, többek közt a fiáról írt. Büszke volt rá, amikor elindult a karrierje, s amikor igazán befutott, nagy sztár lett, mégsem változott meg emberileg. Köszönetet mondott két unokájáért, Mariánért és Olivérért, akiket imádott. Sajnos, a betegsége és a távolság miatt ritkán láthatta őket, ez fájt neki, de sokszor beszélt velük telefonon" – mesélt a Blikknek egy, a temetésen részt vevő asszony.