A szelfi világnapja alkalmából készítettünk egy kis tippgyűjtemény, amivel elsajátíthatod a tökéletes szelfi készítésének mesterségét. Ha ugyanis odafigyelünk néhány alapvető dologra, remek képekkel lephetjük meg közösségi oldalunk követőit.

Ha szeretnéd, hogy a mobiltelefonod kamerája ne az ellenséged, hanem a barátod legyen, és rólad is olyan fotók készüljenek, amelyeken szívesen látod magad, fogadd meg tippjeinket! A szelfizés világnapja alkalmából összeszedtünk néhány tanácsot. 

1. Figyelj arra, honnan fotózol!

Ha túlságosan fentre tartod a kamerát, kissé torzulhat az arcod, akár a homlokod is nagyobbnak tűnhet. Hasonló a helyzet akkor, ha lentről fényképezed magad, így akár néhány plusz kiló is látszódhat majd a fotón. Ügyelj a legelőnyösebb beállításra!

Fontos a háttérForrás: Shutterstock/Look Studio

2. Ügyelj a háttérre!

Ne csak arra figyeljünk, hogy mi hogyan festünk a képen, legalább ilyen fontos a háttér is. Ha például a nyaralás alatt szeretnénk egy szelfit feltölteni a közösségi oldalra, lehetőleg ne a szálloda fürdőszobájában fotózzuk le magunkat a legújabb nyári outfitben, mert így a háttérben legjobb esetben is csak a kád látszik. Menjünk ki a szabadba, keressünk valami szép helyet!

3. Keressük a fényt!

Jó ötletnek tűnhet az éjszakai buliban szelfit készítenni, ám higgyük el, jobb, ha megvárjuk a megfelelő fényviszonyokat. Napsütésben minden szebb és jobban látszik. 

4. Mosolyogjunk!

Emlékezzünk csak vissza, hogy a fényképezés kezdetén mindenki milyen mogorvának tűnt a képeken. Furcsa, igaz? Igyekezzünk természtes arccal pózolni, ehhez pedig a legjobb a mosoly. De ha épp úgy tartja kedvünk, bolondozzunk bátran!

5. Használd okosan a képszerkesztő alkalmazásokat!

A filterek igenis lehetnek a barátaink, ha okosan használjuk őket. Nem kell agyonretusálni és agyonfilterezni egy fotót. Maradjunk a természetességnél és a realitások talaján, de egy kis szépítés még senkinek sem ártott meg. 

+1 Szerezz be egy szelfibotot!

Apróságnak tűnhet, de egy szelfibot sokat segíthet, főleg a csoportképek készítésénél. Sokkal több a mozgástér, így poénosabb fotókat is könnyebb készíteni. Nem beszélve arról, hogy a háttér is jobban látszik.