Június a nemzetközi meleg büszkeség hónapja. Ebből az apropóból, egy fotós olyan fotósorozatot készített, mellyel a homoszexuálisok legfőbb problémáját és egyben vágyát mutatja be, hihetetlenül intelligens módon. Több ilyen jellegű megnyilvánulásra lenne szükség, hogy az üzenet azokhoz is eljusson, akiket a provokatívabb képek esetleg felzaklathatnak.

Forrás: José Sellier/Wikipedia
Kijátszották az egyházat, és leszbikusként elsőként kötöttek házasságot

Ma már a legtöbb országban nem számít kimondottan tabunak a homoszexualitás, főként a leszbikus kapcsolatokkal szemben „elnézőek" az emberek. Ám 117 évvel ezelőtt, ha két nő szeretett egymásba, akkor semmi jóra sem számíthattak; kiközösítés, megvetés. Azok, akik vállalták önmagukat és párra leltek, házasságra még legmerészebb álmaikban sem mertek gondolni. Két szerelmes spanyol nő kivételével, akik kijátszva a rendszert összeházasodtak. Ez az ő történetük.

Craig Turner-Bullock egy kis közösségben nőtt fel, ahol szexuális orientációja nagyon megnehezítette az életét. Depresszióssá vált, nem tudott senkivel sem beszélni homoszexualitásáról, és rengeteg idejébe telt elfogadnia, valamint megértenie önmagát. Szerencsére sikerült felvállalnia melegségét, mely elsősorban a saját lelkivilágára volt robbanáshoz hasonló hatással.

Nem tudtam elképzelni, hogy találok majd valakit, akivel megoszthatom az életemet, akivel megélhetem azt a fajta romantikát, melyről mindig is álmodtam – mondta a Bored Panda-nak Craig.

A fotós életébe hirtelen érkezett Chris: a két férfi azonnal egymásba szeretett. Új életet kezdtek Új-Zélandon, és immár 16 éve vannak együtt, melyből 2 éve házasokként. Craig a #DogIsLove fotósorozattal azt kívánta érzékeltetni, hogy bizony léteznek a megszokottól és a hagyományostól eltérő szerelmek, és ezek a párok is éppúgy vágynak az esküvőre, arra, hogy házastársai lehessenek egymásnak, mint egy nő és egy férfi.

Forrás: Craig Turner-Bullock

Szeretné az emberek szemét felnyitni, erre pedig úgy vélte, a kutyák a legalkalmasabbak. Az ember legjobb barátairól készült képeket, mindenki szívesen nézi, felettük senki sem ítélkezik, így pedig szépen, finoman képes átadni ezt a fontos üzenetet.

A házasság a leginkább epikus kifejezési módja annak, hogy két ember hirdesse az egymás iránt érzett szerelmét. Ezek a képek azt mondják, hogy a bőrszín, a nem, a szexualitás, a vallás, a fogyatékosság, az életkor, a világnézet mind nem számítanak, csupán a szeretet és a kedvesség. A fotók szeretettel készültek, remélem, hogy Te is szeretettel fogadod őket.