1711 óta rendezik meg az ascoti derbit, Anglia egyik legizgalmasabb sport- és társadalmi eseményét. A lóversenyfutamok mellett a divat is nagy szerepet kap Ascotban, főleg a kalapok, ami a monarchia hagyományainak és az udvari etikettnek rendkívül fontos része. Mutatjuk az idei Royal Ascot legextrémebb és legszebb kalapcsodáit.

Ami a Royal Ascot dresscode-ját illeti, szigorú szabályok vonatkoznak a megjelenő előkelőségekre és hírességekre. A királyi páholyban az uraknak a zsakett és a cilinder, hölgyeknek a visszafogott ruha, azaz kosztüm, vagy koktélruha, és hozzá a kalap a kötelező viselet. Természetesen a nagytribünön is hasonlóan elegáns vendégek foglalnak helyet.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A világ egyik legnívósabb lóversenye olyan társadalmi esemény, ahol a hagyomány és a stílus kéz a kézben járnak, illetve a fényűzés és a pompa sem marad el. A divatkedvelő közönség számára természetesen a női viseletek, azon belül is a kalapok okozzák a legnagyobb izgalmakat. Ahogy az lenni szokott, sokan rendkívül elegáns és stílusos darabot viseltek, többen viszont kevésbé ízléses, sokkal inkább túlzó, grandiózus kalapokkal akartak kitűnni.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A legszebb darabok

Nem meglepő, hogy a legízlésesebb darabokat a királyi család tagjai, illetve más hírességek viselték. II. Erzsébettől, aki természetesen az ötnapos programsorozat minden napján megjelent Ascotban, ez a babakék, rózsaszín virágos kalap volt a kedvencünk. Meghan Markle fehér, hímzett Givenchy ruhájához választott fekete fehér kalap is gyönyörű volt, de Kamilla hercegné, Autumn Phillips, Beatrix yorki hercegnő, Kenti Mihály hercegné is kitettek magukért. A hírességek közül imádtuk Helen Mirren, Ciara és a modell, Kelly Brook választását is. Lady Alice Manners újságíró kalapja kifejezetten egyedi volt, míg Kate Garraway és Charlotte Hawkins műsorvezetők, illetve a divattervező, Isabelle Kristensen és a színésznő Michelle Dockery a klasszikusabb stílust képviselték.

Nézd meg a galériát!

Forrás: Getty Images

A legfeltűnőbb darabok

A  kifejezetten grandiózus darabokat a kevésbé híres vendégek viselték, akik így szerettek volna kitűnni a tömegből. Volt itt madárkalitka borostyánnal, óriási lófej, tollakból készült szélforgó. Voltak pillangók, plüss méhek és egyéb nyalánkságok, hatalmas virágok, egy kakadu, és néhány absztrakt műalkotás.

Ezeket a képre kattintva nézheted meg!

Forrás: Getty Images