A görögdinnye a legideálisabb finomság a fogyókúrázni vágyóknak, hiszen több mint 90 százalék a víztartalma, ami csökkenti az éhségérzetet, megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól, és könnyen emészthető. Nyári melegben hidratál, felfrissít, valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetet. Kezdheted a diétád egy könnyed lemondással, vagy a cél érdekében akár turbófokozatra is kapcsolhatsz.

KezdőknekCseréld dinnyére a cukros gyümölcsleveket, szörpöket! Szeletelj apró darabokra egy csészényi mennyiségű görögdinnyét, és tedd hűtőbe. Tölts fel vízzel egy 1,5 literes palackot, és szórd bele a dinnyedarabokat, amik nem csak lehűtik a vizet, de meg is ízesítik. Amíg egy pohár narancslében 110 kalória van, addig az almalében 120, míg ugyanennyi mennyiségű dinnyelé kevesebb mint 50 kalóriát tartalmaz.

Egy pohár görögdinnyés víz mindössze 50 kalóriát tartalmazForrás: Shutterstock

HaladóknakHa desszertre vágysz, akkor is a görögdinnyét válaszd. Nem csak azért, mert minimális cukrot tartalmaz, ami élvezetessé teszi a fogyasztását, de a benne lévő vitaminok megszépítik a bőrt is. A bombakalóriás sütemények és csokoládék helyett tehát vágj egy szelet dinnyét, amit minden lelkiismeret-furdalás nélkül megehetsz.

A görögdinnyében lévő vitaminok megszépítik a bőrt isForrás: Shutterstock

ProfiknakAki igazán fogyni szeretne, és makkegészséges, az bevállalhatja a 3 napos dinnyekúrát. Ez annyit tesz, hogy minden egyes étkezéskor csak dinnyét fogyaszthatsz. A diéta megkezdése előtt 1 héttel már érdemes könnyű ételeket enni, hogy a szervezeted ne érezze az étel drasztikus megvonását. Nem könnyű, de nem is lehetetlen kihívás annak, aki szereti a dinnyét. Persze ezt is ésszerűen kell fogyasztani. Az ideális mennyiséget úgy kell számolni, hogy 5 kg testsúly esetén fél kg dinnyét egyél. Tehát egy 70 kilós személynek 7 kg dinnyét kellene elfogyasztania naponta. Az ajánlott napi vízfogyasztást ez idő alatt nem kell betartani, hiszen a dinnyével bevihető a megfelelő folyadékmennyiség. A diéta utáni első napokban csak könnyen étkezzél.