Andreas Granqvist második gyermeke kedden, a Svájc elleni 1:0-s győzelem napján született meg, a svéd csapatkapitány azonban egyelőre nem tarthatja karjaiban kisbabáját. A focista ugyanis úgy érezte, Oroszországban most nagyobb szükség van rá, így nem utazott haza a családjához. Vajon igaza van?

Menjen, vagy maradjon az apuka?

Svédország válogatottja bejutott a 2018-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, így július 7-én Angliával játszanak az elődöntőbe jutásért. Andreas Granqvistnek, a svéd védelem oszlopos tagjának mindeközben világa jött a második gyermeke, a 33 éves középhátvéd azonban úgy döntött, a csapatával marad. Kijelentette, hogy bárhogy is alakuljon, ő mindenképpen pályára lép Anglia ellen szombaton.

First training camp finished. 3 days rest #travel @emirates

Andreas (@granqvistandreas) által megosztott bejegyzés,

"Úgy tervezem, hogy a csapattal maradok, teljes erőmmel a szombati meccsre koncentrálok. A feleségem nagyon erős személyiség, mielőtt elutaztam a világbajnokságra, felkészültünk a helyzetre. Ha lesz rá lehetőségem, hogy gyorsan hazarepüljek, akkor megteszem, de bárhogy is alakuljon, nem hagyom ki a negyeddöntőt" - szögezte le Granqvist, aki a svéd válogatott mind a négy eddigi mérkőzését végigjátszotta.

Fabian Delph visszatért Oroszországba

A svédek szombaton 16 órakor Szamarában csapnak össze Angliával. Azon a meccsen már egész biztosan ott lesz Fabian Delph, aki a napokban harmadik lánya születése miatt utazott haza. A focista már egy hónappal a vébé előtt is úgy nyilatkozott, ki nem hagyná gyermeke születését, ezért ha jön a telefon, rögtön repül is haza.

"Életem legcsodálatosabb 24 óráján vagyok túl. Először a csapattársaim nyertek meg egy mentálisan és fizikálisan is rendkívül megterhelő mérkőzést, majd ma reggel világra jött harmadik lányunk. Nem tudom szavakba önteni a boldogságot és a hálát, amit érzek" - írta ki Instagram-oldalára szerdán a Manchester City 28 éves középpályása, aki a Kolumbia elleni összecsapás előtt repült haza a szeretteihez.

Gareth Southgate hazaengedte őt

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Gareth Southgate szövetségi kapitány játékosa hiányáról is nyilatkozott. Azt mondta, hogy az életben vannak fontosabb dolgok, mint egy vb-nyolcaddöntő, és egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy hazaengedi-e Delphet. Úgy fogalmazott: "Mindenki azt mondja, csak egyetlen esélyed lesz a világbajnokságon, de csak egy nap van az életedben, amikor gyermekeid születnek."

Jones Knudsen is a vébé alatt lett apuka

A dán csapat tagjának, Jones Knudsennek a felesége, Trine néhány héttel a tervezettnél előbb adott életet első gyermeküknek, amikor párja a válogatottal már elrepült Oroszországba. Ugyan nem volt tervbe véve, hogy Knudsen hazautazik a feleségéhez és a kislányához, csapattársai úgy döntöttek, igenis ott a helye. Ezért aztán kifizettek neki egy magángépet, hogy azzal hazarepülhessen.

A védő így a vasárnapot feleségével és lányával töltötte, hétfőn pedig visszautazott a csapat edzőközpontjába. Dánia nem sokkal később kiesett, így Knudsen a tervezettnél előbb hazamehetett a vébéről.