Nagy dobásra készül az IKEA a fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekében

IKEA-áruház környezetvédelem Ikea bútor fenntarthatóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az IKEA a fenntarthatóság jegyében arra készül, hogy 2019-ben Magyarországon is visszavihetők legyenek a már nem használt bútorok. A rendszert más országokban már tesztelik. 

Ausztráliából indult az IKEA új kezdeményezése, azaz, hogy a már nem használt bútorokat visszafeszi az üzlet.

A Second life for furniture program lényege, hogy a már nem használt, elromlott vagy megunt bútorokat visszaveszi az IKEA, a vásárló egy ajándékkártyát kap, amelyet levásárolhat az üzletben. A bútorokat pedig kedvező áron újraértékesíti az üzlet - tudta meg a Pénzcentrum.

Magyarországon 2019-től vezetheti be újítását az IKEA Forrás: Pixabay

A fenntarthatóság és környezetvédelem érdekében létrehozott programot Csehországban és Szlovákiában már tesztelik, Magyarországon pedig valószínűleg 2019-ben vezetik majd be. Az előzetes számítások szerint a programmal évi 13,5 millió bútort mentenek majd meg világszerte.

Aranyozott mennyezetre vágysz? Karl Lagerfeld divattervező egykori villája épp eladóhttp://www.life.hu/otthon/20180701-karl-lagerfeld-divattervezo-nemetorszagi-villaja-elado.htmlVan 8,5 millió euród, amivel épp nem tudsz mit kezdeni? Ne aggódj, mi segítünk elkölteni. Épp eladó ugyanis a divatguru, Karl Lagerfeld egykori villája, méghozzá Európában. OtthonOrigoMegszólalt a Neoton bajbajutott énekese, Pál Éva, aki elveszítheti otthonáthttp://www.life.hu/otthon/20180704-megszolalt-a-neoton-bajbajutott-enekese-pal-eva-aki-elveszitheti-otthonat.htmlTegnap kért segítséget közösségi oldalán a 65 éves Pál Éva, a Neoton egykori énekese: el akarják árverezni az otthonát. Most a Blikknek nyilatkozott. Otthon--Előtte-utána: egy erkélyes lakás átalakításahttp://www.life.hu/otthon/20180630-elotteutana-egy-erkelyes-lakas-atalakitasa-felujitasa-fotok.htmlEgy külföldi blogger otthona fantasztikus átalakuláson ment át. Ez a lakás a csupasz falaival és a semleges színeivel remek terepet adott egy bohém designhoz. Nem történt se festés, se falmozgatás, csupán a bútorok és a kiegészítők révén történt meg az a hihetetlen mértékű metamorfózis, melyet neked is látnod kell. OtthonOrigoGájer Bálint megmutatta új otthonukathttp://www.life.hu/otthon/20180703-gajer-balint-megmutatta-uj-otthonukat.htmlElkészült Gájer Bálint soroksári háza, ahová kedvesével, Ötvös Brigittával költözött. Egy évig tartott a kulcsrakész ház berendezése, a skandináv stílust választották, de már a látványtervekbe beleszerettek. Otthon--Nyári Dia megmutatta születendő gyermeke szobáját: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180702-nyari-dia-megmutatta-szuletendo-gyermeke-szobajat.htmlA követők előtt mutatta meg Nyári Dia, hogyan szereli össze kedvese a babaágyat. Így a babaszoba már teljesen készen áll a kicsi fogadására. OtthonFotó: Hirling Bálint - OrigoPablo Escobar egykori villáját ma paintball pályaként használjákhttp://www.life.hu/otthon/20180702-pablo-escobar-egykori-villajat-ma-paintball-palyakent-hasznaljak.htmlMegdöbbentő, hogyan néz ki ma az egykori kokainkirály, Pablo Escobar luxusvillája. A 20 hektáros területet, amelyen hatalmas partykat rendeztek, ma már a természet elkezdte visszahódítani, ám a vállalkozó szellemű turisták akár paintballozhatnak is. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.