Anglia egyre jobban kezd megőrülni, ahogy Gareth Southgate csapata közelebb és közelebb kerül a világbajnoki döntőhöz. Nem elég, hogy a válogatott egy örökké tartónak tűnő átkot tört meg, amikor történelmük során először megnyertek egy tizenegyespárbajt, ráadásul bejutottak a legjobb 8 csapat közé. Sikerük már most komoly hatással van a brit gazdaságra.

Anglia teljes lázban ég

Kedden Kolumbia együttese is búcsúzott a foci vb-től, miután a tizenegyeseket követően 3:4-re alulmaradtak Angliával szemben. Mióta Southgate együttese negyeddöntőbe jutott, az angolok teljesen bevadultak. Érdemes megnézni, hogyan ünnepeltek országszerte azután, hogy Eric Dier berúgta az utolsó tizenegyest, amivel Anglia továbbjutott:

Dübörög a gazdaság

Lapinformációk szerint a brit gazdaság is örülhet az angolok jó vb-szereplésének, méghozzá nem is kicsit. Úgy számolnak, akár 2,72 milliárd fontos növekedést is okozhat a válogatott, ha eljutnak a döntőig. Hogy ez miként jön ki, arról az Index számolt be:

Úgy kalkulálnak, hogy 488 milliót éttermekben, kocsmákban és kávézókban tapsolnak majd el a britek, az otthonmaradók 506 milliót költenek ételre, 616 milliót pedig italra. A maradék meg a különféle szuvenírekből és az új tévék eladásából jön majd össze. Várakozásaikat igazolja, hogy a továbbjutás óta már a repülő- és a vb-jegyek iránti kereslet is megnőtt.

Mindenki Southgate-mellényre hajt

Gareth Southgate mellényéért is megőrülnek az angolokForrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev

Az, hogy Gareth Southgate foci vébés mellényéért odavannak az angolok, nem is olyan meglepő. Ha ugyanis Katalin hercegné megjelenik egy Zara ruciban, még aznap délután elkapkodják az összes fellelhető darabot a szigeten.

Nincs ez most másképp Southgate mellényével sem, amire szintén ráraboltak a rajongók.