Az étkezésen, az utazáson, de még a gyermekprogramokon is rengeteget lehet spórolni, ha megfogadunk néhány hasznos tanácsot. Fa Kinga családi pénzügyi szakértő elárulta a takarékoskodás legjobb módját.

"Nem spórolni kell, hanem a pénzünkből a legtöbbet kihozni" - mondta a Mokkában Fa Kinga családi pénzügyi szakértő, akit arról faggattak, milyen praktikákkal lehet a legtöbbet sprólni. 

Azt tanácsolja, hogy hetente járjunk vásárolni, hiszen így sokkal jobban tudunk tervezni, és a kísértés is kisebb. Érdemes továbbá csak annyi pénzt magunkkal vinni, amennyit el is akarunk költeni. Érdemes a heti étkezést is megtervezni, piacon vásárolni, ahol nagyobb a választék a zöldségek és gyümölcsök terén. 

Azt mondja, hogy az élményprogramokkal is rengeteget lehet sprólni. "Sok olyan nyári program van, ami ingyenes, amit nyáron nagyon szeretnek a gyerekek. Akár a Margit-szigeten a zenélő szökőkút, hétköznapokon a BKV hajóval akár rendes bérlettel mehetünk, és végig visz a város legszebb pontjain. Sok helyen vannak állatsimogatók, vagy akár egy játszótérre ki lehet menni piknikezni" - mondta a szakértő.

Azt is elmondta, hogy érdemes a tömegközelekedést választani az autózás helyett, sőt a havi bérletek helyett vegyünk 100 naposat, hiszen úgy 90 nap áráért utazhatunk 100 napig.