Az albérletekben sok a szabály, melyek gyakran elveszik tőled a lehetőséget, hogy otthonossá tedd, saját stílusod szerint rendezd be azt. Most azonban mutatunk pár remek ötletet, melyek nem állnak majd közéd és a kauciód közé.

A csodálatos és sokoldalú létra

Nem üthetsz lyukat a falba, hogy felakassz képeket? Old meg egy létrával. Fesd le kedved szerint, majd támaszd a kiválasztott falhoz. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy a bekeretezett képeket a fokokra tedd, vagy kifeszíts közéjük madzagot, és arra csíptesd rá a fotóidat. A létrára egyébként fényfüzért, apró lampionokat is akaszthatsz, így pedig remek központi elemmé varázsolhatod.

Forrás: kaikkirakastavat.com, Press Loft
Forrás: Shutterstock
A 10 legrosszabb lakótárs

Jó lakótársat nagyon nehéz találni, ami nem csoda. Amikor két ember összeköltözik, gyakran még párok, barátok esetén is sok a súrlódási pont, melyek vitákat, ellenkezéseket szülhetnek. Amikor nem is ketten, hanem többen éltek együtt, ezek száma hatványozódik. Ezek többségét a realitás talaján maradó házirenddel el lehet simítani, de léteznek olyan idegesítő lakótársak, akikkel egyszerűen lehetetlen békében együtt élni.

A szörnyű csempe esete  

Nyilván nem akarod leverni a régit, majd újracsempézni a konyhát és/vagy a fürdőt – nem is valószínű, hogy a bérbeadó ezt megengedné. Ám közérzetedet nagyban befolyásolhatja, így vesd be az öntapadós tapétát – a „hogyan csináld" kérdésre ITT találsz választ. Ami ebben a megoldásban a legjobb, hogy a későbbi költözés során, némi erővel le is lehet szedni, a megmaradt ragasztót pedig gyógyszertári alkohollal könnyen le lehet törölni.

Forrás: Etsy

Dobd fel a bútorokat  

A bútorozott albérletekkel sokszor az a baj, hogy régi, fakó kárpittal burkolt kanapék és fotelek várnak rád. Inkább tedd félre azt a pénzt, amiből új ülőalkalmatosságokat vennél, és költs jóval kevesebbet. Elég néhány takaró, amivel leteríted a kanapét és a foteleket, valamint pár díszpárna, és máris kellemesen otthonossá, a sajátoddá válik a szoba.

Forrás: aliexpress.com

Minták a falra  

A falakat átfesteni, csak ritkán teheted meg egy albérletben, de van rá mód, hogy feldobd a fehér felületeket. Válassz falmatricát: a minták rendkívül széles skáláját megtalálhatod már itthon is. A legszuperebb, hogy ezeket egyszerűen le lehet venni a falról, és így a lakás visszanyerheti eredeti állapotát. A régi ajtókat, szekrényeket is fel lehet dobni egy ilyen megoldással.

Forrás: Press Loft

Tégy meg mindent, a házirend betartása mellett, hogy jól érezd magad az albérletedben, hiszen otthonod békéje nagyon fontos, hogy pihenni tudj.