A kert szépsége igen fájdalmasan hathat azokra, akik lakásban élnek, gyakran erkély nélkül. Ám nekik sem kell nélkülözniük a növények mámorító jelenlétét. A következőkben olyan szobanövényeket szedtünk össze, melyek lakberendezési elemként üdítő esztétikai élménnyel ajándékoznak meg – gondozásuk pedig igen egyszerű.

 

Forrás: Shutterstock
6 légtisztító szobanövény

A növények fontos szerepet játszanak a földi ökoszisztéma fenntartásában, mivel oxigént állítanak elő, emellett pedig a látványuk is felemelő, egyes tanulmányok szerint a lelki egészség szempontjából is kifejezetten fontosak. Nem csoda, hogy a lakásunkban is szeretjük körbevenni magunkat velük. Ezúttal hat olyan növényt mutatunk, amit nagyon is érdemes otthonunkban tartani, hiszen még a tavaszi nagytakarításban is besegíhetnek.

1. Pénzlevelű pilea  

Ez a növény igen mutatós, így érdemes letisztult környezetbe helyezni. Kedveli a közvetlen napfényt, tartása nem igényel nagy szakértelmet. Heti egyszer elegendő meglocsolni, de akkor kapjon bőségesen vizet, majd várd meg, míg a földje kiszárad, és csak ezután ismétled meg.

Pénzlevelű pileaForrás: Shutterstock

2. Agancspáfrány  

Ezt a növényt igen egyszerű életben tartani, nem kimondottan igényes: elél félárnyékos részen is, és csak közepes mennyiségű vízre van szüksége. Tarthatod asztalon, de a legjobban mégis a falon mutat.

AgancspáfrányForrás: Shutterstock

3. Aloé (aloe vera)  

Kimondottan szereti a napfényt, és elég hetente egyszer meglocsolnod. Amellett, hogy nagyon hálás növény, még visszafogottan mutatós is. Ez pedig remek lehetőséget nyújt – elhelyezés szempontjából – egy díszes cserépnek vagy egy zsúfolt íróasztalnak.

Aloé (aloe vera)Forrás: Shutterstock

4. Pozsgafa  

Napi néhány órányi napfény épp elegendő ahhoz, hogy ez az apró fára emlékeztető növény szépen fejlődjön. Elegendő akkor öntözni, ha a földje már száraz – ez néhány napos ciklusokat jelent. Gondozása tehát egyszerű.

PozsgafaForrás: Shutterstock

5. Tűlevelű aszparágusz  

Közvetlen napfényt nem igényel, ám locsolására nagyon oda kell figyelni. Cserébe hamar dússá és üde, zöld színűvé válik. Falon és asztalon is egyaránt jól mutat. Ha mindennap meg tudod locsolni, könnyű vele bánni.

Tűlevelű aszparáguszForrás: Shutterstock

Lapozz, és nézd meg a többi csodás növényt is!