Nyáron - ha csak nem más, tartósabb szőrtelenítési módot választunk - tényleg, de tényleg szinte naponta kell borotválni a lábunkat, ami elég kényelmetlen. Pláne, ha meg is sérülünk közben. Most eláruljuk, melyek a legnagyobb hibák, amiket mindenképpen el kell kerülni szőrtelenítés közben.

1. Ne a tus alatt borotváld a lábad

Érthető, hogy a reggeli zuhanyozási rutin közben akarod elvégezni ezt a műveletet, de a szakértők szerint ez nem a legjobb ötlet. Valójában egy minimum 10 perces zuhanyozás után a legjobb leborotválni a lábat, ettől ugyanis felpuhulnak a szőrszálak.

2. Ne reggel borotválkozz

Eddig azt gondoltad, hogy ha este végzed el a borotválást, akkor reggelre máris kinőhetnek a szőrszálak? Valójában az esti borotválástól sokkal puhább lesz a bőröd, és tartósabb lesz a borotválás.

Forrás: Thinkstock

3. Ne borotválj szárazon

Nem számít, hogy mennyire sietsz, akkor se ess kísértésbe, hogy "szárazon" borotváld le a lábadat, mert könnyen kialakulhatnak sérülések és vágások. Ha elfogyna otthon a borotvahab, semmiképpen ne használj helyette szappant, inkább hajkondicionálóval helyettesítsd.

4. Ne használj eldobható borotvát

A néhány pengés eldobható borotva egyszer-egyszer belefér, de valójában 4-5 pengés borotvát kellene használni a mindennapokban. Ez sokkal kíméletesebb a bőrödhöz, ráadásul a térd és a boka környékén sokkal könnyebb "navigálni" vele.

5. Ne felejtsd el kicserélni a borotvapengét

Általában úgy 10 alkalom után érdemes kicserélni a borotva fejét. Amellett, hogy a tompa pengék nem vágják le megfelelően a szőrt, könnyen okoznak bőrpírt, kiütéseket, ráadásul a baktériumok is megtelepszenek benne, így fertőzéseket is okozhat.


5+1. Ne használd a pasid borotváját

Borotvával semmiképpen ne közösködj, ez ugyanis könnyen fertőzéshez vezethet. Amúgy is kimutatták, hogy a férfiborotvák sokkal kevésbé hatékonyak, mint a direkt nőknek kifejlesztett társaik.