Húzd magadra a munkásnadrágot! - Nők és a lakásfelújítás

Forrás: Shutterstock -
nők bauhaus2018 szakemberhiány tanfolyam lakásfelújítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak, aki már próbált szakember találni kisebb, vagy akár nagyobb lakásfelújítási munkák elvégzésére, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szinte a lehetetlennel próbálkozott. Mit tehetünk hát, mi nők egy ilyen helyzetben? Megcsináljuk magunk.

Szakik itt, de leginkább csak ott

Akkora hiány van jelenleg a jó szakemberekből, hogy már az építkezésekről is próbálják őket átcsábítani egy másikra. Gyakorlatilag válogathatnak a megbízások között, és ők értelemszerűen azt fogják választani, ami hosszú távra biztosít számukra bevételt.

Ennyi nagymunkával az előjegyzési naptárukban, nagyon kicsi az esélye, hogy épp a mi két szobás festésünk, padlóburkolásunk fogja őket lázba hozni.

Amikor szakember után nézünk, sokszor ismerősöket, barátokat kérdezünk meg, mivel az ajánlással már félig nyert ügyet szimatolunk. Sajnos azonban sokszor kikapcsolt telefonszámokba, több hónapos várakozási időbe botlunk.

Az ajánlással már félig nyert ügyed van, de sajnos gyakran több hónap várakozási idővel kell számolnod Forrás: Shutterstock

Kontárokból persze itthon is Dunát lehetne rekeszteni. Hiszen ki az, aki elkéri a szakmai minősítést? Szinte senki. Azt gondoljuk, hogy például asztalosként szakmája csúcsán helyezkedik el, pedig ez koránt sincs így. Mi pedig csak a munka végeztével döbbenünk rá, hogy rengeteg pénzt fizettünk ki, hogy aztán még több pénzért helyrehozassuk az elkövetett hibákat.

Természetesen egy ház építésénél, teljes körű felújításánál kénytelenek vagyunk kivárni a jó szakembereket, vagy megbízni egy építési vállalkozót, aki megbízható szakikkal dolgozik. A kisebb munkákra azonban van más megoldás is.

Vedd kezedbe az otthonodat!

Sokan mozgósítják egy vécétartály, vagy konnektor cseréjénél a családi erőket. Ám, ahogy a világ változik, egyre kisebb ezen emberek listája. A férfiak is inkább a telefonhoz nyúlnak a kalapács helyett. Az emancipáció remek lehetőséget ad nekünk, nőknek arra, hogy a kezünkbe vegyük a lakás körüli feladatokat, és mi magunk végezzük el például a fürdőszoba újracsempézését.

A tudás az, amit soha senki sem vehet el tőled. Élj a lehetőséggel, és tanulj, hogy több pénz maradjon a családi kasszában.

Lakásfelújítás során a kisebb munkálatokat te is megcsinálhatod Forrás: Shutterstock

Egyfajta új társadalmi jelenség kezdi felütni a fejét a bátor és vállalkozó kedvű nők körében. Ők azok, akik megelégelték, hogy folyton csak várniuk és aggódniuk kell, így szakmunkás képzésekre, tanfolyamokra jelentkeznek. Nem restek kitanulni például a festés-mázolás, a burkolás vagy éppen a kárpitozás csínját-bínját, sőt. Akadnak olyanok is, akik meg sem állnak a villany, víz, gáz, fűtésszerelés tudásában való elmélyülésig.

Ezt felismerve, több olyan workshop, ingyenes tanfolyam is várja a téma iránt érdeklődő hölgyeket, melyek valódi szaktudást adnak.

Add meg magadnak a lehetőséget, hogy ne kelljen senkire se támaszkodnod, ha kisebb lakásfelújítási munkákról van szó.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Így lehet világosabb a sötét szoba pár egyszerű trükkel http://www.life.hu/otthon/20180726-igy-lehet-vilagosabb-a-sotet-szoba-tippek-otletek.htmlNem kell, hogy a szoba kis alapterületű legyen, egy nagy helyiség is lehet sötét. A természetes fény beáramlását a szomszédos házak és fák mellett a szoba berendezése is nagyban befolyásolja. Mutatunk nyolc tippet, hogy nagyobb beruházás nélkül világosabb helyen élhess. OtthonOrigoLégy bátor! - Fekete-fehér, letisztult nappalikhttp://www.life.hu/otthon/20180723-legy-bator-feketefeher-letisztult-nappalik-monokrom-lakberendezes.htmlNem csak a merészek, hanem a békés harmóniát keresők is szívesen választják a fekete-fehér kombinációt a lakásukban. Korábban már írtunk a fekete konyhákról, most nézzük meg, mit lehet kihozni a nappalikból. OtthonOrigoAlakítsd át úgy az albérleted otthonossá, hogy később visszakapd a kaucióthttp://www.life.hu/otthon/20180716-alakitsd-at-ugy-az-alberleted-otthonossa-hogy-visszakapd-a-kauciot.htmlAz albérletekben sok a szabály, melyek gyakran elveszik tőled a lehetőséget, hogy otthonossá tedd, saját stílusod szerint rendezd be azt. Most azonban mutatunk pár remek ötletet, melyek nem állnak majd közéd és a kauciód közé. OtthonOrigoLuxusbútorok megfizethető változatai – 6 design kanapé és jóval kedvezőbb árú hasonmásaikhttp://www.life.hu/otthon/20180722-5-luxus-kanape-es-joval-kedvezobb-aru-hasonmasaik.htmlSzembe jött veled egy meseszép luxuskanapé, de amint megláttad az árát, kaptál egy kisebb szívinfarktust? Miután túlélted, elkezdesz azon kattogni, hogy miként tudnál szert tenni rá? Nem tehetsz róla, van, hogy szinte már fájdalmasan vágyakozni kezdünk egy-egy ilyen drágaság után. Mi azonban remek alternatívát találtunk, hogy ne kelljen lemondanod a nyaralást az elkövetkezendő években, csak, hogy megvehesd álmaid kanapéját. OtthonOrigoAzoknak, akiknek nincs kertjük: Szobanövények, melyek feldobják otthonod hangulatáthttp://www.life.hu/otthon/20180716-kert-nelkul-szobanovenyek-melyek-feldobjak-otthonod-hangulatat.htmlA kert szépsége igen fájdalmasan hathat azokra, akik lakásban élnek, gyakran erkély nélkül. Ám nekik sem kell nélkülözniük a növények mámorító jelenlétét. A következőkben olyan szobanövényeket szedtünk össze, melyek lakberendezési elemként üdítő esztétikai élménnyel ajándékoznak meg – gondozásuk pedig igen egyszerű. OtthonOrigoEzekkel a színekkel vedd körbe magad otthon, hogy megteremtsd a harmóniáthttp://www.life.hu/otthon/20180703-ezekkel-a-szinekkel-vedd-korbe-magad-otthon-harmonia-a-lakberendezesben.htmlFontos, hogy otthonod téged tükrözzön, de ami még ennél is lényegesebb, hogy a színei igazodjanak személyiségedhez. Így érheted el a tökéletes harmóniát. Összegyűjtöttünk pár példát arra, hogy bizonyos típusú emberekhez milyen főszínek illenek leginkább. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.