A lakásban lappangó ártó erőket, kísérteteket könnyen észreveheti még az is, aki nem nyitott a paranormális jelenségekre. A váratlanul érkező és tartósan fennálló rossz közérzet, a furcsa szagok, az indokolatlan indulatok ellen érdemes tenni, hiszen ezek nem fognak maguktól elmúlni. Korábban már írtunk arról, hogy milyen jelei lehetnek, ha otthonodban szellem jár, most nézzük meg, mit tehetsz ellenük.

Forrás: Wikipedia/czimmy
Temetőre épült az újpesti lakótelep (18+)


A Pozsonyi utcai lakótelep, másnéven újpesti lakótelep helyén korábban nem csak házak, de egy temető is állt. Több mint negyven éve adták át a tízemeletes betontömböket, de egyesek a mai napig paranormális jelenségeket tapasztalnak a környéken és a lakásokban egyaránt. Olvasd tovább!

Támaszkodj növények és illatok hatására!

A sötét energiák nem feltétlenül jelzik szellemek jelenlétét, de kaput nyithatnak. Érdemes tehát rendszeresen megtisztítanod otthonodat a negatív energiáktól, mivel ezek rátelepedhetnek a hangulatodra. Erre legalkalmasabb a fehér zsálya, melyet médiumok, spirituális tanácsadók és szellemvadászok is használnak. A száraz növényt használd egyfajta füstölőként, hagyd, hogy minden helyiséget átjárjon.

Bevethetsz azonban citrusos illóolajat, kellemes illatú gyertyákat is. Ezek a meglévő rossz erőket ugyan nem űzik ki, de segítenek a lakás „tisztántartásában" – tehát egyfajta megelőzésként szolgálnak.

A fehér zsályát használd egyfajta füstölőként, hagyd, hogy minden helyiséget átjárjonForrás: Shutterstock

Vesd be a természet kincseit!

A kristályok gyógyító erejük mellett, mágikus hatással is bírnak. A legalkalmasabb a rossz energiák távoltartására az ametiszt, melyet a lélek kövének is szoktak nevezni. Védelmezi otthonodat az ártó erőkkel szemben, így biztonságban tudhatod magadat és családodat is. A gonosz szellemek ellen a fekete tourmaline és a rózsakvarc jelent kellő védelmet.

Védd magad a kék színnel!

Van egy szín, melynek erős szelleműző és negatív energiaszűrő hatást tulajdonítanak. Ez a kék egyik árnyalata, a Haint Blue. Fesd a falakra, szerezz be ilyen takarót, díszpárnát. A gyerekszoba ajtaját is jó ötlet lehet ezzel a színnel lefesteni, vagy akár a bejárati ajtó feletti részt.

A bejárati ajtó feletti részt Haint Blue színnel szokták lefesteni, ennek a színnek erős szelleműző és negatív energiaszűrő hatást tulajdonítanakForrás: Shutterstock

Szórj sót!

Önts a ház sarkaiba sót, majd 24 óra elteltével szedd fel az összeset, és dobd ki a házon kívülre egy kukába, vagy ásd el a kertben. A só összegyűjti a negatív energiákat, melyeket így könnyedén kitehetsz otthonodból.