A sztárokról sokszor még csak nem is sejtjük, hogy milyen könnyű vagy épp felforgató volt a gyerekkoruk. Egyesek csak úsztak az árral és tehetségüket felfedezték, másokat – ha nem is tudatosan, de már egészen fiatalon – erre a pályára kondicionáltak.

Jared Leto

Az amerikai Oscar-díjas színész és zenész 1971. december 26-án született Louisianaban. Van egy bátyja, Shannon, aki másfél évvel időseb nála – jelenleg együtt zenélnek a 30 Seconds to Mars nevű zenekarban. Apjuk Tony Devour még kiskorukban elhagyta a családot, így édesanyjuk, a cajun származású Constance egy ideig egyedül nevelte a fiúkat a nagyszülők segítségével. Később azonban a gyerekekkel csatlakozott egy hippi mozgalomhoz. Ez az időszak nagyon erős hatással volt Jaredre és testvérére, mivel a művészetek iránti nyitottság és a határtalan önkifejezés beépült a személyiségükbe.

Amikor Jared csak 9 éves volt, apja – aki időközben újraházasodott és lett két másik gyermeke – öngyilkos lett. Ezután Constance megismerkedett, majd hozzá is ment egy szemorvoshoz, Carl Letóhoz. A férfi a nevére vette a fiukat, és az életükbe kiegyensúlyozott biztonságot, valamint apai mintát hozott.

Az önkifejezés és az önmegvalósítás Jared Leto tanulmányaiban is erős hangsúlyt kapott - a School of Visual Arts-ban végzett New Yorkban – ahogy később a karrierjét is ezekkel alapozta meg.

Shannon és Jared LetoForrás: Instagram/jaredleto

Katy Perry  

A popsztár, Katheryn Elizabeth Hudson néven született 1984. október 25-én, Kaliforniában. Szülei lelkipásztorok, így nem meglepő, hogy szigorú keresztény neveltetést kapott. A zenével már egészen kiskorában megismerkedett: dzsesszesítette egyházi zenén nőtt fel, és énekelt a templomi kórusban is. Első, gospel-rock stílusú lemezét 2001-ben vette fel Katy Hudson néven. Három évvel később, és a Queen zenéjének megismerését követően „alakult át” Katy Perry-vé.

Katy PerryForrás: Instagram/katyperry

Chris Pratt

Christopher Michael Pratt 1979. június 21-én, Virginiában született. A középiskola után színészetet tanult, de egy szemeszter után otthagyta az iskolát. 19 éves volt, amikor Hawaiira költözött, ahol egy étteremben kezdett el dolgozni. Itt fedezték fel, és kapta meg a Cursed 3. című horror vígjáték főszerepét. Ez áttört benne valamit, mivel visszatért az államokba, és elkezdett meghallgatásokra járni. Mindeközben sátorban vagy lakókocsiban lakott, és többek közt pincérként is dolgozott. Amikor kiskorában megkérdezték tőle, hogy mi lesz, ha nagy lesz, ő csak annyit mondott:

Nem tudom, de az biztos, hogy híres leszek és sok pénzem lesz.

Chris PrattForrás: Instagram/prattprattpratt

Salma Hayek  

A színésznő Mexikóban született 1966. szeptember 2-án, Sami Hayek Domínguez, libanoni származású politikus, kereskedő és Diana Jiménez operaénekesnő lányaként. Kiskorában azonban a család az Egyesült Államokba költözött, és a kis Salma itt végezte el az iskoláit, kivéve az egyetemet. A nemzetközi kapcsolatok szakra már a mexikói Universidad Iberoamericanara jelentkezett. Tanulmányait ugyan megkezdte, de sosem diplomázott le. Szülei tiltakozása ellenére félbehagyta, hogy szíve igazi vágyát beteljesítse, és színész legyen.

Salma HayekForrás: Instagram/salmahayek