Éveken keresztül minden a szőrtelenítésről szólt. Mindenki kutatta a számára megfelelő eljárást, és próbált eleget tenni az állandó, teljes csupaszságnak, de úgy tűnik, hogy ez véget érhet. A Vogue szerint ugyanis ezentúl a természetes szőrzet lesz a divat, visszatér a bozont.

A divatos nők szentírása, a Vogue a természetes szőrzet visszatérését vizionálja, és ha a Vogue ezt írja, akkor ez így is lesz. Búcsút inthetünk az állandó borotválásnak, gyantázásnak, epilálásnak vagy szőrtelenítő krémezésnek, és hagyhatjuk szabadon burjánzani a szőrzetet. Dr. Eden Fromberg nőgyógyász is azt tapasztalta, hogy egyre többen hagynak fel a csupaszítással.

Ismét a természetes szőrzet a menőForrás: Thinkstock

„A nők egyre inkább a tudatában vannak annak, hogy a testünk sokkal több, mint egy vizuális vagy szexuális játékszer, amiket az elmúlt időszakban a kulturális normái sugalltak" – mondta a szakértő. Több híresség is lemondta már, hogy sokkal jobban kedvelik a természetességet: ilyen Lady Gaga, Cameron Diaz vagy éppen Gwyneth Paltrow. A hírek szerint pedig egyre több nő akarta visszakapni az intim szőrzetét azok közül, akik korábban végeleges szőrtelenítésen vettek részt. Amennyiben te is úgy döntenél, hogy jobb a természetes, íme, néhány tipp -írja a Daily Mail.

Trimmelj ollóval
A természetesség megőrzése mellett azért nem árt, ha néha visszanyírjuk a bozótot, ezt ollóval érdemes elvégezni. 

HámlasztásA benőtt szőrszálak a szőrtelenítés felhagyásával is problémát okozhatnak, ezért érdemes gyakran hámlasztást végezni.

Intim tisztálkodásA szőrben könnyebben elburjánzanak a baktériumok és a kellemetlen szagok is, ezért érdemes fokozott figyelmet fordítani a tisztálkodásra, kizárólag illatanyag nélküli, gyengéd mosakodóval.

Fektessen be egy kondicionáló olajbaA bőr megnyugtatására és a szőr ápolására érdemes megvásárolni egy kondiconáló olajat.

Pamut alsóneműAzért, hogy a bőr szellőzni tudjon, mindenképpen fontos a pamut, nem szűk fehérneműk beszerzése.