Ezeket az ételeket egészségesnek hisszük, pedig nem azok

Forrás: Shutterstock -
pulyka zabkása étel egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon könnyen el lehet veszni az egészséges ételek rengetegében, ráadásul nem is mindegyik olyan jó, mint amilyennek hisszük. Íme, néhány példa.

Pulykasonka

A pulyka önmagában nagyon egészséges fehérjeforrás, de a csomagolt termékekkel vigyázni kell. Nem a szénhidrát, hanem a nátriumtartalma miatt lehet veszélyes, ugyanis egyes termékekben nagyon sok van! Ezért jól meg kell nézni, hogy melyiket választod, de a legjobb, ha nem csomagolt terméket veszel, hanem húst.

Ízesített, instant zabkása

Kényelmes, gyors és egyszerű megoldásnak tűnhet az instant a csomagolt és ízesített zabkása, de ezzel nem teszünk sok jót az egészségünknek. Sokkal több cukrot és nátriumot tartalmaz ugyanis ebben a formában.

A zabkása jó, az instant változat nem annyira Forrás: Shutterstock


Puffasztott rizs

Valamiért a puffasztott rizs a fogyókúrázók kedven rágcsálnivalója, pedig valójában egyrészt nem is a legfinomabb dolog a világon, másrészt nem is veszi el az éhséget. Zsírtartalma valóban nincs, de sem rost nem található benne, sem fehérje, szóval semmi, ami jót tenne a szervezetünknek és csillapítaná az éhségünket. Így a puffasztott rizs csupán felesleges bevitt kalória.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.