Nagyon könnyen el lehet veszni az egészséges ételek rengetegében, ráadásul nem is mindegyik olyan jó, mint amilyennek hisszük. Íme, néhány példa.

PulykasonkaA pulyka önmagában nagyon egészséges fehérjeforrás, de a csomagolt termékekkel vigyázni kell. Nem a szénhidrát, hanem a nátriumtartalma miatt lehet veszélyes, ugyanis egyes termékekben nagyon sok van! Ezért jól meg kell nézni, hogy melyiket választod, de a legjobb, ha nem csomagolt terméket veszel, hanem húst.
Ízesített, instant zabkásaKényelmes, gyors és egyszerű megoldásnak tűnhet az instant a csomagolt és ízesített zabkása, de ezzel nem teszünk sok jót az egészségünknek. Sokkal több cukrot és nátriumot tartalmaz ugyanis ebben a formában.

A zabkása jó, az instant változat nem annyiraForrás: Shutterstock


Puffasztott rizsValamiért a puffasztott rizs a fogyókúrázók kedven rágcsálnivalója, pedig valójában egyrészt nem is a legfinomabb dolog a világon, másrészt nem is veszi el az éhséget. Zsírtartalma valóban nincs, de sem rost nem található benne, sem fehérje, szóval semmi, ami jót tenne a szervezetünknek és csillapítaná az éhségünket. Így a puffasztott rizs csupán felesleges bevitt kalória.