Recept hétvégére: hajtogatott sajtos bukta

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
recept bukta sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók

Tészta:

  • 700 g liszt
  • 200 g tej
  • 80 g langyos víz
  • 50 g puha vaj
  • 25 g só
  • 40 g élesztő
  • 2 db tojás
  • 20 g kristálycukor

Sajtkrém:

  • 200 g juhtúró
  • 100 g tejszínes krém sajt
  • 100 g mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • 1 cs menta
  • 1 cs petrezselyem zöldje
  • frissen őrölt bors
  • 20 g mustár
Hajtogatott sajtos bukta Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A sajtkrém alapanyagait összedolgozom, simára keverem. A tésztát összegyúrom, majd 30 percig kelni hagyom. 5-8 dkg-os gombócokra adagolom, és kinyújtom. Megkenem a sajtkrémmel, amit készítettem. Meghajtogatom, majd újra megkenem, végül a dupla hajtás tetejét is megkenem a krémmel. A második kelesztés körülbelül 20 perc, végül 180 fokra előmelegített sütőben kisütöm.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.