Egy friss felmérés szerint a magyarok többségét kiborítja a rendetlenség, szeretik, ha otthonukban rend és tisztaság uralkodik. Azt is tudni lehet, hogy a legdühítőbb számunkra az, ha valaki széthagyja a zokniját.

A magyarok közül a megkérdezettek 49 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a takarítás kellemes időtöltés számára, és mindössze 32 százalékuk mondta azt, hogy a rendrakás pusztán esztétikai és higiéniai célokat szolgál. Kiderült, hogy a magyar lakosság igényli, hogy rend és tisztaság uralkodjon otthonában. 

A magyarok szeretik a rendetForrás: Thinkstock

Az IKEA felméréséből kiderült, hogy a magyarok alapvetően kétfajta rendetlenséget különböztetnek meg - írja a Bors. Az egyik a mindennapi rendetlenség, mely az otthon használatából adódik. Ide tartozik például egy elöl hagyott ruhadarab vagy játék. A másik csoport a nem tolerálható rendetlenség, melybe az szétdobált zokni, a mosatlannal teli mosogató, a koszos asztal vagy az állatszőrrel teli ágy tartozik. 

Azt is kimutatták, hogy 3-ból 2 magyart kiborít, ha rendetlenség van a környezetében, sőt képtelenek ilyen helyzetben este aludni. A leggyakrabban említett érzések ezzel kapcsolatban a düh, a csalódottság és a frusztráció.