Hasznos praktikák, ha a nagy melegben is jól akarsz aludni

Forrás: Amazon -
kánikula hűség alvás légkondicionáló lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, jövő héten sem enyhül a kánikula és az otthonokban is egyre nehezebb elviselni a hőséget. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy a lakásunkban, ágyunkban minél hűvösebb legyen!

Ha van légkondink

Jó szolgálatot tehet a légkondi nyáron, de ne közvetlenül elalvás előtt hűtsd le otthon a levegőt, hanem órákkal előtte. Semmiképp ne állítsd nagyon hidegre, aludni legjobban 18 fokban tud az ember. Ha pedig éjszakára bekapcsolva hagyod, és van rajta időzítő, állítsd úgy, hogy ébredésre kissé felmelegítse a levegőt, ne ébredj úgy, hogy fázol.

Hasznos tippek, ha nyáron is jól akarsz aludni Forrás: Amazon

Ha nincs légkondink

Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy légkondival rendelkezz, kissé nehezebb a helyzeted, de így is vannak hasznos praktikák, amiket érdemes bevetned. Este és reggel tárd ki az ablakot, hogy az enyhébb levegő beáramolhasson a lakásba, napközben azonban tartsd csukva. Ha van ventilátorod, próbáld ki, hogy jéggel teli tálat teszel elé, így sokkal hűvösebb levegőt fog rád fújni.

Amennyiben ventilátorod sincs, a leginkább bevált módszer a hűsölésre, ha vizes lepedőt függesztesz fel az ablakhoz, hogy azt fújja át a beáramló szellő. Próbáld magadat is hűteni, egy-egy hűs zuhany ilyenkor sokat segíthet, de vizes rongyot is lehetsz a homlokodra, végtagjaidra.

Ágy

Kerüld a selyemből készült hálóruhákat, szerezz be inkább pamut pizsamát, ez ugyanis jobban átengedi a levegőt, és az izzadtságot is magába szívja. Az ágyneműt is cseréld minél gyakrabban, hiszen egyrészt hamar beleizzadsz, másrészt, a friss ágynemű hűvösebbnek is hat. Ne feledkezz meg továbbá a folyadékpótlásról is: hidratáld magad vízzel – ajánlja a Lifehacker.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.