Már írtunk a környezettudatos tisztításról, most azonban olyan módszereket és trükköket hoztunk, melyekkel gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel végezheted el a szokásos takarítási fázisokat.

1. A krómozott felületek idővel mattá, sőt, akár vízkövessé is válhatnak. Azonban egyszerűen vissza tudod hozni régi szépségüket, ha egy félbevágott citrommal alaposan átdörzsölöd, majd szárazra törlés után, pár csepp babaolajjal áttörlöd őket.

A krómozott felületeket tisztítsd citrommal!Forrás: Shutterstock

2. A vasaló talpa idővel furcsa szennyeződések otthonává válhat. Nincs más dolgod, mint egy kis törülközőre sót szórni, hagyni, hogy a vasaló kellően felforrósodjon, majd párszor átmenni vele rajta.

3. Jó lenne a tusfürdő maradványaitól és egyéb nyomoktól megtisztítani a kádat? Ne görnyedj felette egy apró körömkefével. Csak spriccelj rá némi tisztítószert és egy tiszta seprűvel végezd el a feladatot. A végén pedig öblítsd le a tusolóval. Ez a módszer remek lehet hát- és derékfájással küzdők, idősek és várandósok számára.

Mosd ki a kádat egy tiszta seprűvel!Forrás: onegoodthingbyjillee.com

4. Az apró emlék- és dísztárgyak portalanítása komoly feladatat, többségüknél csak a teljes vízbemártás segíthetne. Ám, ha egy kis ecsettel végzed a portörlésüket – felülről lefelé haladva -, azzal elkerülheted a további teendőket.

Dísztárgyak portalanításához használj ecsetet!Forrás: onegoodthingbyjillee.com

5. Bármennyire is odafigyelsz, a szemetesbe kerülnek olyan dolgok, melyek nedvességtartalma eláztatja a szemetet. Ez nem csupán élesebb szagokat eredményez, de a szemeteszsák kiemelésekor nagyobb rizikófaktort is jelent, egy esetleges kiszakadáskor. Tégy egy használt újságpapírt a szemetes zacskó aljába és a gond meg is oldódott, hiszen ez az összes odakerülő nedvességet magába fogja szívni.

Tégy újságpapírt a szemetes zacskó aljába!Forrás: Imgur

6. A port le kell törölni olyan felületekről is, ahol nem szívesen vársz percekig, míg megszárad a felület, vagy épp olyan helyen kell ezt megtenned, ahol nem szerencsés egy vizes ronggyal matatnod – könyvespolc, tévé... stb. Ilyenkor vesd be a csodás popsi törlőkendőt, ami nem vizes, csupán leheletnyit nedves, ezért tökéletesen eltűnteti a port és pikk-pakk vissza is tehetsz mindent az adott felületre.