6 csodás tipp, hogy könnyebben és gyorsabban menjen a takarítás

kosz tisztaság takarítás otthon szemetes tipp portörlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már írtunk a környezettudatos tisztításról, most azonban olyan módszereket és trükköket hoztunk, melyekkel gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel végezheted el a szokásos takarítási fázisokat.

1. A krómozott felületek idővel mattá, sőt, akár vízkövessé is válhatnak. Azonban egyszerűen vissza tudod hozni régi szépségüket, ha egy félbevágott citrommal alaposan átdörzsölöd, majd szárazra törlés után, pár csepp babaolajjal áttörlöd őket.

A krómozott felületeket tisztítsd citrommal! Forrás: Shutterstock

2. A vasaló talpa idővel furcsa szennyeződések otthonává válhat. Nincs más dolgod, mint egy kis törülközőre sót szórni, hagyni, hogy a vasaló kellően felforrósodjon, majd párszor átmenni vele rajta.

3. Jó lenne a tusfürdő maradványaitól és egyéb nyomoktól megtisztítani a kádat? Ne görnyedj felette egy apró körömkefével. Csak spriccelj rá némi tisztítószert és egy tiszta seprűvel végezd el a feladatot. A végén pedig öblítsd le a tusolóval. Ez a módszer remek lehet hát- és derékfájással küzdők, idősek és várandósok számára.

Mosd ki a kádat egy tiszta seprűvel! Forrás: onegoodthingbyjillee.com

4. Az apró emlék- és dísztárgyak portalanítása komoly feladatat, többségüknél csak a teljes vízbemártás segíthetne. Ám, ha egy kis ecsettel végzed a portörlésüket – felülről lefelé haladva -, azzal elkerülheted a további teendőket.

Dísztárgyak portalanításához használj ecsetet! Forrás: onegoodthingbyjillee.com

5. Bármennyire is odafigyelsz, a szemetesbe kerülnek olyan dolgok, melyek nedvességtartalma eláztatja a szemetet. Ez nem csupán élesebb szagokat eredményez, de a szemeteszsák kiemelésekor nagyobb rizikófaktort is jelent, egy esetleges kiszakadáskor. Tégy egy használt újságpapírt a szemetes zacskó aljába és a gond meg is oldódott, hiszen ez az összes odakerülő nedvességet magába fogja szívni.

Tégy újságpapírt a szemetes zacskó aljába! Forrás: Imgur

6. A port le kell törölni olyan felületekről is, ahol nem szívesen vársz percekig, míg megszárad a felület, vagy épp olyan helyen kell ezt megtenned, ahol nem szerencsés egy vizes ronggyal matatnod – könyvespolc, tévé... stb. Ilyenkor vesd be a csodás popsi törlőkendőt, ami nem vizes, csupán leheletnyit nedves, ezért tökéletesen eltűnteti a port és pikk-pakk vissza is tehetsz mindent az adott felületre.

A takarítás forradalma - Tények és tévhitek a gőztisztítórólhttp://www.life.hu/otthon/20171203-tenyek-es-tevhitek-a-goztisztitorol-fertotlenites-vegyszermentesen-takaritas.htmlA gőztisztítóról mindig azt hallottam, hogy szuper kis eszköz, szinte minden felületen alkalmazható, gyakorlatilag nem hiányozhat egy háztartásból sem. Kisgyerekek mellé külön ajánlják, mivel 100-nál magasabb hőfokon dolgozik, amivel mindenféle antibakteriális szer nélkül fertőtleníti a felületeket. Nos, nézzük meg mi igaz és mi nem az interneten és a fejekben lévő információkból. OtthonOrigoRendezd be otthonod a feng shui szerint egyszerűenhttp://www.life.hu/otthon/20180817-rendezd-be-otthonod-egyszeruen-a-feng-shui-szerint.htmlAz igazi feng shui túlmutat az ugró delfineken és a szélcsengőkön. Természetesen a legjobb az lenne, ha szakértő segítségét kérnéd, de e nélkül, pár apró változtatással is azonnali hatást tudsz gyakorolni otthonod hangulatára. Érdekes, de ebben nem kell hinni ahhoz, hogy érezd a jótékony hatását. OtthonOrigoBúcsúzz el végleg a lakásodban ólálkodó hangyáktól, vegyszerek nélkülhttp://www.life.hu/otthon/20180812-bucsuzz-el-vegleg-a-lakasodban-olalkodo-hangyaktol-vegyszerek-mergek-nelkul.htmlAmikor kisgyerek vagy háziállat van a lakásban, nagyon nehéz tartósan megszabadulni a lakásba beköltöző rovaroktól. A hangyáktól azonban könnyen búcsút inthetsz, ráadásul nem kell semmilyen veszélyes, mérgező vegyszert sem bevetned hozzá. Kiirtás helyett, inkább bírd rá őket a távozásra. OtthonOrigoNappalik mesebeli átalakítása; előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20180803-nappali-szobak-mesebeli-atalakitasa-elotte-utana-fotok.htmlImádjuk az átalakított lakásokról készült képeket. Szinte el sem akarjuk hinni, hogy egy-egy lepusztult, elavult helyiségből milyen hangulatos szobákat tudnak kihozni a tulajdonosok. Természetesen nem mindig egyedül, sok esetben lakberendező vagy belsőépítész segítségét kérik. Nincs ez másként a most következő nappalik esetében sem. OtthonOrigo14+1 dolog, amit SOSE dobj a vécébe, ha szeretnéd elkerülni a dugulásthttp://www.life.hu/otthon/20180704-ezeket-a-dolgokat-sose-dobd-a-vecebe.htmlA WC egyfajta mindent elnyelő gödörnek tűnhet. Csak beledobod, ráengeded a vizet, és el is tűnt. Ám sajnos sok esetben a mindenféle, nem odaillő dolgok komoly dugulást okozhatnak. Ha te sem akarsz a vécéből felömlő vízzel bajlódni, akkor a következőket fogadd meg! OtthonOrigoVicces és különleges konyhai kiegészítőkhttp://www.life.hu/otthon/20180725-vicces-es-kulonleges-konyhai-kiegeszitok-eszkozok.htmlA konyhában vannak, akik a hobbit látják, mások a művészetet, de a legtöbben csupán a mindennapi munkát. Ennek azonban vége! Olyan szuper konyhai eszközöket mutatunk, melyek a főzésben, tisztításban és tálalásban egyaránt segítenek, miközben még jobb kedvre is derítenek. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.