Így szabadulj meg a nyaralás alatt felszedett kilóktól

fogyás bug2018 hízás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a januári nagy fogadalmak után tényleg sikerül nyárra bombaformába kerülnünk, a legmelegebb hónapokban hajlamosak vagyunk kiesni az addigra megszokott rutinból, elhagyni az edzéseket, és az egészséges étrendet. Ha veled is elszaladt kicsit a ló az elmúlt időszakban, akkor most ideje visszatérni.

Amiért könnyen feljön pár kiló nyaralás alatt az a rendszer hiánya. Igaz, hogy a nyarat pont azért szeretjük, mert a hétköznapi rendet végre elhagyhatjuk, és kicsit szabadabban létezhetünk. Természetesen mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is, és persze megint valahol az arany középúton van az igazság. A rendszer mindenesetre tényleg nem rossz, ha valaki fogyni szeretne. Hiszen szükség van az étkezésben és az edzésben is bizonyos rendszerre.

Víz nélkül nincs sem egészség, sem fittség, sem fogyás Forrás: Shutterstock

Ha visszaállsz erre a rendszerre, akkor hamar le is mennek a nyaralás alatt felszedett kilók. Első lépésként figyelj oda újra a vízbeviteledre. Habár a nyári tikkasztó hőségben kifejezetten kívánja az ember a folyadékot, éppen a rendszer hiánya miatt mégis előfordul, hogy az alapvetően kevesebb vízigényűek kevesebbet fogyasztanak. Itt az ideje újra megnövelni ezt a mennyiséget, víz nélkül ugyanis nincs sem egészség, sem fittség, sem fogyás. Étkezések előtt is igyál meg 2-3 dl vizet. Ez segít abban, hogy kisebb adagot fogyassz, hiszen a víz eltelíti a gyomrod egy részét.

Ideje visszatérni a napi ötszöri étkezéshez is, és persze az egészséges fogásokhoz. Nyaralások alkalmával nem feltétlenül teljesülnek ezek a kritériumok, pedig fontosak a jó emésztés, a megfelelő anyagcsere szempontjából. Ha túl sok volt a koktél vagy éppen az édesség, akkor most egy hónapig figyelj oda különösen erre, aztán szépen álljon vissza a megszokott rend a beiktatott csalóétkezésekkel. A zöldség és gyümölcs fogyasztását érdemes maximalizálni, október végéig azért még sok hazai idényterméket találtok a piacokon, vagy a boltokban. Ezek megfelelő rosttartalommal bírnak, szintén nagy segítséget nyújtanak a jó anyagcsere fenntartásában, ami a karcsúság egyik titka.

A zöldség és gyümölcs fogyasztása nagy segítséget nyújt a jó anyagcsere fenntartásában Forrás: Shutterstock

Túl vagyunk a legmelegebb nyári napokon, amikor valóban nem olyan könnyű rávenni magunkat a sportolásra, hacsak nem a tenger, vagy a hazai vizek mellett nyaralunk, ahol minden nap tudunk úszni. A szabadtéri testmozgás kedvelői most már örülhetnek, hiszen az esték és a hajnalok is nagyon kellemesek, szóval nincs mentség. Akik az otthoni edzést preferálják, és légkondi híján halogatták a 40 fokban való edzést, azok is újra nyeregbe pattanhatnak. Hajrá!

Szeptember 1-jén minden a sportról szól Budapesten

Szeptember 1-jén ismét sportpályává változnak az utcák, terek és grundok; kezdetét veszi a harmadik Budapest Urban Games (BUG). A különleges kezdeményezés célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. A programból a streetball, a futás, a grundfoci, a laser run és a Duna-átúszás sem hiányzik. További részletek a facebookon és az esemény honlapján.
A szénhidrátok csökkentésével fogyott 40 kilót ez a fiatal nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180815-a-szenhidratok-csokkentesevel-fogyott-40-kilot-amber-akam.htmlGyermekkorában is túlsúlyos volt, és habár többször is megpróbált lefogyni, soha nem volt elég akaratereje. A legnagyobb motivációt végül gyermekei jelentették. Ismerd meg Amber Akam történetét. Ez Zsír!OrigoCsaládban marad: a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely lányai is vízilabdáznakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180813-az-olimpikon-kiss-gergely-nagyobb-lanyai-mar-vizilabdaznak.htmlKiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt Sarka Kata vendége a vasárnapi Ez Zsír magazinban a LifeTV-n. Az egykori aranycsapat tagja jelenlegi elfoglaltságairól és lányai sportszenvedélyéről is mesélt. Ez Zsír!OrigoAz életmódváltás mentette meg az életét: 70 kilót fogyott, amikor kiújult a daganatahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180809-cortney-durbin-betegsege-miatt-valtott-eletmodot-70-kilot-fogyott.htmlCortney Durbinnál 17 évesen diagnosztizálták a pajzsmirigyrákot. Ezután sokévnyi küzdés várt a fiatal lányra, de szerencséjére és akaraterejének is köszönhetően ma boldog és egészséges. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoIgazi példakép a világhírű magyar plus size modell, Sirokai Diánahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180807-plus-size-modellek-photoshoppal-es-anelkul-figyelemfelhivo-testpozitiv-kampany.htmlA magyar plus size modell, Sirokai Diána, aki már saját kollekcióval is előállt, igazi világhírnévnek örvend. Az Instagramon közel 700 ezer követője van már, és többek között Kim Kardashian is felfigyelt rá. Csakis büszkék lehetünk Diánára, a testpozitív gondolkodásmód szószólójára. Ez Zsír!Origo5 dolog, amit minden reggel megtehetsz önmagadérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180718-5-dolog-amit-minden-reggel-megtehetsz-onmagadert.htmlMennyire fontosak a reggelek? Gondolj arra, hogy akkor alapozhatod meg az egész napodat. Kezdd pozitívan, add meg a lelkednek és a testednek is, amire szüksége van. Ne feledd, az egészséges életmódhoz a lelki kiegyensúlyozottság is hozzátartozik. Ez Zsír!OrigoA titok, ami Cristiano Ronaldót a legnagyobbak közé emelte: így edz a sztárfocistahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180713-ez-cristiano-ronaldo-kirobbano-formajanak-titka.htmlCristiano Ronaldo kirobbanó fizikalitása, rendkívüli teherbírása nem a véletlen műve. A 33 éves világklasszis tényleg mindent megtesz azért, hogy a legjobb legyen. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.