Ann Najjar rendkívül egészségtelen életmódot folytatott, mígnem testvére első MMA mérkőzése megváltoztatott benne valamit. Évekig küzdött a céljáért, míg végül apró lépésekkel sikerült elérnie célját. Ismerd meg a történetét!

"Soha nem voltam vékony, már gyerekként is inkább a ducik táborába tartoztam. Kamaszként sem változott a helyzet, sőt, a középiskola elvégzése után csak rosszabb lett. A suli után, 2007-ben egy szoláriumban kezdtem el dolgozni. Ez egy nagyon lassú tempójú munka volt, és sok volt az üresjárat is. Órákon át csak ültem egy helyben, és azért, hogy ne unatkozzak, ettem. Pizza, hamburgerek, chipsek, édességek: nem válogattam. Amikor a barátaim beugrottak meglátogatni, ők is hoztak valamit, így ha tele is voltam, akkor is újra csak ettem. És emellett persze semmit sem mozogtam. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen gyorsan sikerült még jobban meghíznom. 

Ann Najjar 2007-ben és mostForrás: Ann Najjar

2007 végén egy szokatlan eseménnyel vette kezdetét az életmódváltásom. A bátyám az első MMA mérkőzésére készült, és én kimentem megnézni, hogyan harcol az első versenyén. Észrevettem, hogy a sarokban két férfi áll, és tanácsaival biztatja a meccs során. Úgy éreztem, hogy én is ott szeretnék lenni, ott a bátyám mögött, hogy segíthessek neki. Ehhez persze meg kellett értenem a harcművészetek működését, így csatlakoztam egy edzőteremhez.

A box mellett erősítő edzéseket is végzett, és elkezdett futni is, így az első hónapban 3 kilót adott leForrás: Ann Najjar

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy beleszeressek a küzdősportba. Imádtam, hogy végre mozgok, hogy végre valamit teljes erőbedobással tudok csinálni. A box mellett erősítő edzéseket is végeztem, és elkezdtem futni is. Az első hónapban 3 kilót le is adtam. 

Szépen lassan, több év alatt lement róla 25 kiló az edzéseknek köszönhetőenForrás: Ann Najjar

 zépen lassan, több év alatt lement rólam 25 kiló, viszont a sok edzés miatt nagyon sokáig úgy éreztem, hogy bármit ehetek. Éppen ezért az étkezéseimet évekkel később reformáltam csak meg. Elsősorban a gyorsan felszívódó szénhidrátokat hagytam el, és több fehérjét fogyasztottam. A táplálkozással sikerült leadnom még 5 kilót. Közben az edzés nehézségekbe ütközött, ugyanis bezárt az edzőterem, ahol boxolni kezdtem. Új helyet kellett találnom, ahol ugyanolyan jól érzem magam. Végül egy barátom ajánlására kerestem fel egy helyet, ahol felfigyeltek a tehetségemre is, és megkérdezték, hogy nem szeretnék-e edző lenni. Természetesen belementem, és minden eddiginél komolyabban kezdtem el foglalkozni a boxszal, illetve az egészséges táplálkozással. Leadtam még 7 kilót hat hónap alatt, és ezzel végre elértem a célsúlyomat. Azóta pedig a bátyám mögött is ott lehettem, kitanulva a harcművészet gondolkodásmódját. Szuper érzés, hogy már együtt nyerjük meg a mérkőzéseket, ráadásul jobban érzem magam a bőrömben, mint valaha."

Ann Najjar elsősorban a gyorsan felszívódó szénhidrátokat hagyta el, és több fehérjét fogyasztottForrás: Ann Najjar