A tetőbe „vájt” ablakok alapvetően kétféle funkcióval bírnak: természetes fényt engednek be, ugyanakkor sokkal nyitottabbá is varázsolják az adott helyiséget. A hagyományos formák mellett azonban annyi más lehetőség adott még, melyekkel teljesen meg tudod változtatni a szoba hangulatát. Inspirálódj!

Forrás: Shutterstock
Különleges és lenyűgöző tetők a nagyvilágból

Mint arról korábban már írtunk, a tetőszerkezeteknek számtalan fajtája ismert, melyek más-más előnnyel rendelkeznek. Az alakjukon túl azonban a fedésükre is számos lehetőség áll rendelkezésre. A következőkben olyan különleges és érdekes házakat, épületeket gyűjtöttünk össze, melyek tetőszerkezete látványban vagy épp kivitelezésben egyedülálló. Nézd meg őket!

A tetőréti ablakok messze túlmutatnak már a tetőszerkezetbe behelyezett üveglapon. Ne ragaszkodj a megszokott variációkhoz, merj meglépni valami újat, valami abszolút döbbeneteset. Pihenj a csillagok alatt egy, az ágy fölé helyezett ablak segítségével, engedd be a napfényt az ebédlő felett elhelyezett fénycsatornával, növeld optikailag a belmagasságot egy L alakban behelyezett üvegbetéttel, legyen a nappalidban egy üveggel fedett lyuk. Csupán a fantáziád és a ház szerkezete szabhat határt.

Kattints a képre, és nézd végig galériánkat:

Forrás: Horacio Cherniavsky, Viviana Pozzoli