10percalatt körömápolás manikűr kézápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A köröm- és kézápolás akár egy kellemes énidős elfoglaltság is lehet, de olyan helyzet is előfordulhat, hogy nincs időnk a kényeztetésre, nagyjából 10 perc alatt kell tökéletessé varázsolni a körmeinket. Ehhez adunk most tippeket.

• Kezdd a manikűrt egy kézkrémmel. Ne használj túl zsíros krémet, azt hagyd meg inkább éjszakára. Most egy gyorsabban felszívódóra lesz szükség, amit masszírozz be a körömágyadba is.

Kezdd a manikűrt egy kézkrémmel Forrás: Shutterstock

• Ezt követően a körömágyadat igazgasd meg. A legkisebb manikűrkészletben is található ehhez a művelethez megfelelő eszköz, így érdemes egyet beszerezni. Ha éppen mégsincs nálad manikűrkészlet, használj fültisztító pálcikát: a felpuhított körömágyat ezzel is szépen hátra tudod tolni.

• Ha szükséges, ezután formázd a körmeidet.

• Langyos vízzel mosd át a körmeidet, hogy ne maradjon rajta a krémből származó olajos maradvány.

• Mindenképpen érdemes beszerezni ezekre az S.O.S. helyzetekre egy egyszerű, kétoldali körömpolírozót. Egyáltalán nem nagy tétel, ahhoz képest viszont csodákat tud művelni. Használd mindkét oldalát: a csiszoló, majd a polírozó részt. Tökéletesen sima és egyenletes lesz tőle a körmöd felszíne.

• Következzen egy színtelen alaplakk. Amellett, hogy erre tudod rétegezni a lakkot, hiszen jó tapadást biztosít, erősíti is a körmöket. Ha csak valami egyszerűre vágysz, akár így is útnak indulhatsz, hiszen már ennyitől ápolt és csillogó körmeid lesznek.

Egy színtelen alaplakk jó tapadást biztosít Forrás: Shutterstock

• Ha van még időd, akár lakkot is felkenhetsz. Azt azonban érdemes mérlegelni, hogy a legtöbb lakk két réteg felvitele után adja ki az igazi színét. A lakkok száradási idejét egyébként nemcsak hajszárítóval, de jeges vízzel is fel tudod gyorsítani. A lakk tetejére a tartósság érdekében érdemes egy fedőlakkot is tenni.

• Ha valamilyen természetes színt szeretnél felvinni a körmeidre, és nagyon sietsz, akkor az alaplakkot kihagyhatod. Az alaplakk ugyanis arra is szolgál, hogy ne színeződjenek el a körmeid, de a nude árnyalatok esetében ez a veszély nem fenyeget.

Cipőtrendek az őszi-téli szezonra: ezeket a fazonokat keresd!http://www.life.hu/trend/20181011-cipotrendek-az-oszi-teli-szezonra-ezeket-a-fazonokat-keresd.htmlAnnyira változatos, annyira sokszínű az idei őszi-téli cipőtrend, hogy most mindenki megtalálhatja azt a stílust, amit igazán örömmel tud viselni. Mi a következőket ajánljuk! TrendOrigoEzek a legszebb hajszínek az őszi szezonban! Próbáld ki a kedvencedet!http://www.life.hu/trend/20181011-ezek-a-legszebb-hajszinek-az-oszi-szezonban.htmlAzt már tudjuk, hogy ha az őszi hajtrendek közül az egyik legextrémebb a vaníliailila árnyalat. Ha azonban valami visszafogottabbra, mégis divatosra vágysz, akkor a következő színeket ajánljuk! TrendOrigoŐszi blézermánia: ezek a legmenőbb darabokhttp://www.life.hu/trend/20181009-valassz-blezert-oszre.htmlAz olyan enyhe őszi napokon, mint amilyenekben manapság járunk, bőven elég egy kis farmerdzsekit magunkra kapni reggel, vagy ha valami igazán extrára vágysz, akkor ideje beszerezni egy blézert. TrendOrigoKényelmes magassarkú? Igenis létezik!http://www.life.hu/trend/20181004-letezik-a-kenyelmes-magassarku-igy-talalhatod-meg.htmlA mondás úgy tartja, a szépségért meg kell szenvedni. Szerintünk márpedig úgy a legjobb szépnek lenni, ha még szenvedni sem kell érte, ha szépség és kényelem kéz a kézben járnak. Ezúttal a magassarkúkról kialakult mítoszt romboljuk le. TrendOrigoJudith Leiber, egy magyar táskatervező, akit imádtak a hollywoodi sztárokhttp://www.life.hu/trend/20181004-judith-leiber-magyar-taskatervezo-a-hollywoodi-hiressegek-kedvence.htmlLehet, hogy nem cseng túlságosan ismerősen Judith Leieber neve, pedig a leghíresebb magyar származású táskatervezőről van szó, aki New Yorkba költözve megvalósította az amerikai álmot. Táskái megjelentek a Szex és New York című sorozatban, de mai napig is rendszeresen ott van a vörös szőnyegen, kedvenc sztárjaink kezében. TrendOrigoMi mindenre lehet használni egy sálat? 8 trendi ötlet!http://www.life.hu/trend/20181001-egy-selyemsal-es-8-felhasznalasi-mod.htmlMi mindenre lehet felhasználni egy klasszikus selyemkendőt? Csak egy kis kretivitásra van szükség, hogy kiszakadjunk a megszokott keretekből, és egy sálat akár óraszíjként, vagy táskaként gondoljunk újra. A Marie Claire munkatársának, Julia Gallnak köszönhetően a selyemkendő lett az új kedvenc kiegészítőnk: ismerd meg a divatszerkesztő vagány ötleteit! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.