A kávé még a mai napig is a vegyes megítélésű élelmiszerek közé tartozik, pedig, ha jól fogyasztja az ember, akkor valójában rendkívül egészséges. Íme, 3 ok, amiért minden nap igyál kávét!

  • Fogyókúrázóknak is ajánlott

A koffein fokozza a vérkeringést, ezáltal gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, így az emésztést is. Kutatások szerint a test belső hőmérsékletét is megnöveli, ami a zsírok lebontását igen kedvezően befolyásolja. A kávé továbbá vízhajtó hatású: segít megszabadulni a sejtek között megrekedt fölösleges folyadéktól. Egyszóval igencsak jól beilleszthető a diétába.

Forrás: Shutterstock
  • Így vigyáz az egészségedre

A kávé az antioxidánsok egyik legfontosabb forrása, amelyek védik a sejteket a káros szabadgyökök ellen. Számos szív- és érrendszeri betegség kialakulásáért, vagy az öregedési folyamatok elindulásáért is a szervezetben kialakuló szabadgyökök tehetők felelőssé. Szemben az egyik leggyakoribb tévhittel, a kávé csökkenti a szívinfarktus vagy stroke kialakulásának esélyét, sőt, a kutatások azt igazolják, hogy a koffeint kávé formájában fogyasztóknál egyfajta védőhatás is megfigyelhető.

Forrás: Shutterstock
  • Így hat igazán

Akár az őrölt, akár a szemes változatot szereted megvásárolni, mindenképpen a jó minőséget válaszd. Hiszen nemcsak sokkal finomabb, egyszerűen élvezetesebb is az ezekből a kávészemekből készült gőzölgő ital, de sokkal jobban érvényesülnek benne a kávé jótékony hatásai.

Azt is tartsd szem előtt, hogy a szervezetnek a túlzott kávéfogyasztás nem tesz jót. Ahogy semmilyen ételnek, italnak a túlzott fogyasztása sem. A megfelelő mértéket mindenben tartani kell. Ez is fontos ahhoz, hogy a kávé lehető legpozitívabb hatásai érvényesüljenek. Arra is érdemes még odafigyelni, hogy étkezés után fogyaszd a kávét, így egyáltalán nem terheli meg a gyomrodat. 

Ha mértékkel és jó minőségű kávét fogyasztasz, minden előnyét kiélvezheted. Például azt is, hogy felpörget és energiát ad. Ha többet iszol a kelleténél, akkor viszont éppen, hogy fáradékonnyá, enerválttá válhatsz. Alkalmazd jól, és imádni fogod.